Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Naar buiten

Conny vraagt zich af of het geld dat in medicatie gestoken wordt, niet beter in een ommetje met ouderen gestoken kan worden.

Wat is belangrijk in het leven? Een goede vraag waar ik niet lang over hoef na te denken. Het eerste wat in mij opkomt is, een goede gezondheid! En ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Gezond zijn en blijven vergt een leven lang een uitgebalanceerde aanpak.

 

Adviezen

Als het goed is eet elk mens gemiddeld drie keer per dag een maaltijd en drinken we de hele dag vocht in welke vorm dan ook. Het is zo vanzelfsprekend dat wij er dagelijks niet bij stil staan. Daarnaast krijgen we via de media, reclames en via onze opvoeding allerlei adviezen wat goed voor ons is en wat niet. En die al die goede raadgevingen spreken elkaar nog wel eens tegen. Heel verwarrend soms. Maar het blijft niet alleen bij een goede voeding.

 

Buitenlucht

Er is meer nodig om gezond door het leven te gaan. Beweging is ook een belangrijke factor voor lichaam en geest. Het liefst in de buitenlucht, elke dag minimaal een kwartier is een noodzaak. Het is namelijk bewezen dat goed eten alleen zin heeft als je de andere voorwaarden ook schept. Het is een samenspel; het één hangt van het andere af.

 

Aandacht

Er is veel geld gemoeid met de gezondheidszorg. Erg veel geld wordt gestoken in ontwikkeling van medicatie. Maar moeten we eerst niet zorgen de problemen te voorkomen? Dus een kwartier per dag naar buiten met onze ouderen, vers eten met fruit, weg met de eenzaamheid in de vorm van aandacht! Is dit misschien niet goedkoper dan die dure artsen en medicijnen? Voorkomen is goedkoper dan genezen...

3 reacties

 • no-profile-image

  Herbert

  Ik beaam, dat met zorg en aandacht soms medicijngebruik verminderd kan worden. Alleen bij ouderen in verzorgings en verpleeghuizen is meer aan de hand. Een lang leven van hard werken, oorlogsherinneringen, taboes vanuit de jeugd, nooit dat kunnen doen wat je graag had willen doen, ziekten, etc etc. Voor veel ziekten zijn nog medicijnen nodig. met alle bijwerkingen van dien. (ken ook ouderen in de verzorgingshuizen, die voornamelijk medicijnen gebruiken vanuit de alternatieve hoek, hebben weinig of geen bijwerkingen)

  Voor mij is het een en..en.. verhaal. En meer aandacht en zorg. En zorgen voor goede voeding, drinken,, een praatje maken..  Die persoonlijke aandacht kan inderdaad, is mijn ervaring, soms medicijngebruik doen verminderen. Niet voor ziekten als parkinson bijvoorbeeld.  Persoonlijke begeleiding vor ouderen is mijn inziens heel belangrijk. Bijvoorbeeld: bij emotiesverwerking, gedragsproblemen, sociale problemen, lichamelijke kwalen etc. etc.

  .

  Het vergt dan heel wat van een verzorger. Ook de nodige zelfkennis en zelfreflectie. Is geen sinecure.

  Om op die manier iemand goed te begeleiden kost veel tijd. Maar zo kan je wel het Wel Zijn van ouderen sterk verbeteren! Daar kan geen medicijn tegenop.

 • no-profile-image

  anoniem

  Het is een mooie gedachte dat voorkomen beter is dan genezen, maar zijn de zorgvragers dat stadium al niet voorbij als zij in een verpleeghuis wonen? Ik zou het heerlijk vinden als zij door een kwartiertje buiten wandelen geen aandoeningen meer zouden hebben die voorheen met medicatie behandeld werd. Een uurtje het bos in en weg is uw Parkinson. Het hoort gewoon bij je taak als vezorgende om ervoor te zorgen dat mensen voldoende en gezond te eten en te drinken krijgen?

 • no-profile-image

  Fokje Agricola

  Dat is zeker een heel belangrijk zorgpunt .

  Elke dag naar buiten als het weer het toelaat .Minder geld uitgeven aan mangement ,en geen gouden handdrukken voor overhead ,ook de hardwerkende zorgverleners op de werkvloer krijgen geen bonussen.

  Denk daar eens over na ikn Den Haag .Als er iemand is die beloont moet worden dan is het de zorgvrager en de zorgverlener .De een met een goede oude dag en de andere mert loon naar arbeid.Want hoe mooi het beroep ook is het moet ook aantrekkelijk blijven om er te willen werken ook voor de toekomstige jeugd.

Of registreer je om te kunnen reageren.