Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kastendag

De lente is in aantocht! juicht verzorgende Conny. Tijd voor Kastendag!

Het is hopelijk gedaan met de winter. Ik roep al weken dat het van mij warm water mag gaan regenen. Met mij zijn er heel veel bewoners die er net zo over denken. De langdurige sneeuw was regelmatig het gespreksonderwerp tijdens de adl-momenten. Dat het uitzonderlijk was blijkt wel uit de verhalen die de cliënten vertelden. De meesten van hen zijn ervan overtuigd dat er nog nooit zolang achtereen in een winter sneeuw heeft gelegen in ons land.

 

Thuiszorgcollega's

Ik ben ook blij voor de thuiszorgcollega's. Zij zijn degene die vaak met veel risico op pad gingen om al die hulpbehoevenden thuis van zorg te voorzien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar juist dankzij de inzet van deze collega's is het gelukt om tijdens barre winteromstandigheden, de zorg te garanderen. Mijn petje af voor hen!

 

Grote schoonmaak

Heerlijk, het voorjaar komt er aan. Bij ons op de afdeling wordt er in deze periode een zogenaamde kastendag georganiseerd. Een soort grote schoonmaak. Samen met familie en personeel worden de appartementen van de cliënten dan opgeruimd en gepoetst. Alle kasten nagekeken, vitrage en overgordijnen gewassen, allerlei spullen zoals rollators en rolstoelen gesopt. Het wordt als een gezellige dag ervaren; met elkaar bezig zijn op een geheel andere manier. Dat schept ook een band met de familie onderling. Met elkaar wat eten en drinken na een geslaagde schoonmaakdag, wordt als een leuke afsluiting gezien.

 

Voor mij een stimulans om thuis ook maar eens de kasten na te kijken en op te ruimen, samen met mijn dochter. Om daarna lekker chinees te gaan eten als beloning.

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  José Kroezen

  Hoe kan ik in contact komen met Conny Pols?

  Goed initiatief om fam bij de grote schoonmaak te betrekken . Wij willen dat ook gaan doen en daarom heb ik er een paar vragen over

 • no-profile-image

  Nurse

  verkapte bezuiniging op het schoonmakend personeel. Als zij hun werk goed zouden doen zijn dit soort acties niet nodig. Of meer schoonmaker inzetten, dan hoeven familieleden niet de rolstoelen te soppen!

 • no-profile-image

  Astrid

  Mooi initiatief!!! Ga het voorstellen bij onze afdeling. Wij hebben normaal gesproken geen tijd meer voor dit soort dingen...

 • no-profile-image

  Familie

  Gewoon vragen! Ik draai het morgen om als ik bij mijn moeder op bezoek ga. Ga zelf vragen of we zoiets kunnen organiseren.  Maar wat ik wil benadrukken is dat het gewoon gevraagd kan worden hoor. En er bij zeggen dat iedereen meedoet ;-) dan durft niemand 'nee' te zeggen!

 • no-profile-image

  Warja,

  Fantastisch, ik zie het al helemaal voor me.

  Leuke uitnodiging naar familie en mantelzorgers voor de kamer/kasten schoonmaak.

  Een schoolklas uitnodigen om elke rollator te soppen en gelijk de technische dienst voor het onderhoud.

  Gebakje bij de koffie, muziekje aan.

  Ik denk dat veel mensen dit zullen waarderen!

 • no-profile-image

  Jobo

  Wat een ontzettend leuke actie!

  Hoe krijg je de familie zover?

Of registreer je om te kunnen reageren.