Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Keuze maken

Conny zoekt naar een website waarop de zorg in haar zorginstelling beoordeeld wordt.

Bijna iedereen heeft wel eens van kiesbeter.nl gehoord. Op deze site kun je veel vinden over allerlei zaken wat te maken heeft met de gezondheidszorg. Het is door het RIVM opgezet met de bedoeling om de burger wegwijs te maken. Het heeft zelfs een zogenaamd keurmerk. Voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een instelling voor ouderenzorg kan het een handig hulpmiddel zijn om een keuze te maken.

 

Liever familie dan internet

Toch zegt het Nivel dat de keuzesites die er zijn, beter moeten. Er is onderzoek gedaan naar het gebruik hiervan. Het is een belangrijk onderdeel voor het slagen van de marktwerking in de zorg. Toekomstige cliënten maken hun keuze op de informatie die ze krijgen. Het blijkt dat mensen eerder door familie, kennissen of behandelende artsen zich laten informeren dan via internet.

 

Geen goed beeld

Ik heb de proef op de som genomen en heb de instelling waar ik werk bekeken op de site van kiesbeter.nl. Als ik niet beter zou weten, had ik er inderdaad geen goed beeld kunnen vormen van hetgeen daar staat vermeld. De onderdelen geven niet echt een beschrijving van het wonen en leven daar. De medewerkers scoren goed, maar ik zou liever voorbeelden zien waarin ze goed scoren.

 

Betere website

Dus ben ik verder gaan zoeken en kwam een andere site tegen. Op de website: http://www.uwmeningonzezorg.nl/ krijg ik te zien wat voor mij interessant is. Namelijk ervaringen van de mensen die er leven en er zelf over vertellen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij meer aanspreekt. Helaas staat mijn werkplek er niet bij. Maar uiteraard kan dat nog komen.

 

 

 

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  M.Swart/kiesBeter.nl- http://twitter.com/kiesBeter

  kiesBeter is een site die informatie biedt om mensen te ondersteunen bij het maken van hun keuzes in de zorg. De instellingen en individuele zorgverleners leveren zelf hun (kwaliteits)informatie aan. kiesBeter publiceert deze gegevens rechtstreeks op de website. Organisaties zoals de NPCF en Zorgbelang (deeljezorg.nl) publiceren patiëntenervaringen. Vanuit VWS heeft kiesBeter de opdracht gekregen om alleen objectieve (kwaliteits)informatie te presenteren.

 • no-profile-image

  Yvonne

  Pfff, Den Haag roept altijd dat de burgers zich moeten ontwikkelen in gebruik van computers en internet. Nou, ik zou zeggen: begin eerst eens bij jezelf!! De site kiesbeter.nl is totaal niet up-to-date!! En als je niet in de zorg werkt, kun je er helemaal niets mee. Allerlei vaktaal waar een leek geen begrip van heeft.

 • no-profile-image

  familie

  kiesbeter.nl is geen goede informatiesite.

  De site geeft geen actuele en onjuiste informatie.

  Van de site uwmeningonzezorg.nl word ik ook weinig vrolijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.