Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Werken op de beste zorgafdeling

Zorgafdeling De Brug, waar gastblogger Johanna van der Sar werkt, heeft goud gewonnen!

Zorgmedewerkster Johanna van der Sar werkt zeven jaar op de tijdelijk verblijf-afdeling de Brug. Deze zorgafdeling heeft de prijs voor De Beste Zorgafdeling 2010 gewonnen.

 

'Nog nooit heb ik goud gewonnen op de Olympische spelen, maar het voelt waarschijnlijk hetzelfde. Heb ik er ook zoveel voor getraind om tot de beste te behoren? Als ik er zo over nadenk dan maak ik ook heel wat trainingsuren. Want op mijn werk moet ik ook iedere dag scherp blijven, attent zijn, en opletten dat ik geen fouten maak (dat ik niet in de verkeerde baan terecht kom zoals Sven Kramer afgelopen jaar).

 

Goud

Ik heb nu dus goud gewonnen en ja: waarom heb ik heb dat verdiend? Op onze afdeling worden cliënten tijdelijk opgenomen voor revalidatie, nazorg na CVA, palliatieve zorg. Juist de diversiteit van opnames vind ik het leukste van mijn werk. Geen dag is hetzelfde bij mij op de afdeling.

 

Welkom voelen

Goede zorg begint met een vriendelijk gezicht en aandacht. Het is heel belangrijk dat dit al begint bij de opname. Je eerste kennismaking, je uitstraling, het vertrouwen winnen van de cliënt en zijn familie. Mensen moeten zich welkom voelen.

Ik vind dat we dat op afdeling de Brug met name uitstralen. Dat je, je welkom voelt en dat we aandacht hebben voor de cliënt en voor elkaar.

 

Goede sfeer

De sfeer op mijn werk vind ik heel belangrijk, dat je bij wijze van spreken met elkaar lacht en huilt. Dit is wat ik vaak van cliënten terug hoor: dat er zoveel gelachen wordt bij ons op de afdeling. Hoe druk het soms ook is. Ook wij werken met onderbezetting, en hebben onze mindere dagen. Maar de mensen die afhankelijk zijn van onze zorg, kunnen daar niets aan doen. Zij hebben er immers niet om gevraagd om opgenomen te worden in een verpleeghuis.

 

Mooie woorden

Een cliënt bij ons op de afdeling verwoorde het heel mooi tijdens de feestelijke bijeenkomst die we hadden een paar dagen na het in ontvangst nemen van onze prijs: ‘Graag wil ik namens de bewoners een woord van dank uitspreken aan allen die ons zo voortreffelijk verzorgen. Wij zijn hier niet voor ons plezier, maar dankzij jullie is het hier goed, heel goed toeven...' Ik en al mijn collega´s waren diep geroerd door deze woorden. Dat doet je goed, zulke woorden vanuit het hart gesproken.

Het stimuleert mij in ieder geval om te blijven trainen, want die gouden medaille moet ik wel waar blijven maken. '

Johanna van der Sar

11 reacties

 • no-profile-image

  Bep

  Hoi Johanna, ik sluit mij helemaal bij je mooie verhaal aan. Een cliënt die vanuit zijn hart gesproken heeft, zegt denk ik genoeg. Ik hoop dat wij als collega\'s vanuit ons hart blijven werken. Ik ben trots op de afdeling en ben blij dat ik daar ook mijn steentje mag bijdragen. Warme groet Bep

 • no-profile-image

  door riet

  gefeliciteerd met jullie prijs ga zo door leuk hoor

  je zus riet

 • no-profile-image

  Desiree

  Hallo Johanna, terecht ben je -samen je collega's- trots! Houden zo. En we blijven verbeteren en vooruit kijken. Met het dakterras voor de clienten zijn we gelukkig begonnen. De spreekluisterverbinding zit in de pijplijn. En daarna dienen zich vast weer nieuwe plannen aan. Hebben jullie je als team al een volgende ambitie gesteld? groeten Desiree

 • no-profile-image

  hoi johanna

  leuk verhaal geschreven het is dan ook iets waar je trots op kunt wezen!

  groet,

  alieda

 • no-profile-image

  Marjo

  Hoi Johanna. Wat heb je een sprankelend verhaal geschreven. We vieren nog steeds een feestje dat we de beste zorgafdeling van het jaar zijn geworden. Groetjes Marjo

 • no-profile-image

  Door jeanneth

  hallo Johanna,heel,heel leuk gedaan.Dat je kan rijmen,dichten en sprookjes kan neerzetten wist ik al,maar ook op dit gebied,Toppie.

  We gaan er voor, en wat er ook gebeurd\"we blijven lachen\"

 • no-profile-image

  Eefje

  Een hele mooie prijs om zeker heel trots op te zijn! Leuk dat je een verhaal hebt geschreven Johanna. Ga zo door! Groetjes Eefje

 • no-profile-image

  X

  Hoi,  Gefeliciteerd !

  Ik dacht eerst dat het De Brug

  in Hilversum was..kon dat niet geloven..de meest uiteenlopende

  (nare) verhalen hoor je erover..

 • no-profile-image

  Diana

  Leuk hoor! Bijna een BN-er!

  Groetjes je zusje

 • no-profile-image

  Carolien

  Hallo Johanna,

  Verrast was ik toen ik je foto zag staan.

  Gefeliciteerd met jullie prijs voor zorgafdeling van het jaar.

  Veel succes verder met dit mooie werk.

  Carolien L

 • no-profile-image

  Annet

  Hallo!  Super dat jullie de zorgafdeling van het jaar zijn geworden! Gefeliciteerd!  Groetjes Annet

Of registreer je om te kunnen reageren.