Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Werkbeleving

Verzorgende Conny heeft haar collega's gevraagd wat zij nu het vervelendst vinden om te doen en wat het leukst.

Wat ik mij al jaren afvraag is: wat vinden de collega's nu het vervelendst en het leukst om te doen. Tijdens een koffiepauze stelde ik deze vraag. Er werd meteen gelachen want er zijn natuurlijk karweitjes waar wij niet op zitten wachten en dus niet tot de favorieten behoort. Zoals bijvoorbeeld een cliënt die helemaal onder de dunne def zit en hulp nodig heeft bij het verschonen. Eigenlijk stond dit wel nummer één bij de meest onaangename werkjes.

 

Opruimtype of bureautype

Over het fijnste werk, waren de meningen nogal verdeeld. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort type je bent. Ben je een opruimtype of ben je meer een bureauwerktype etc. Uiteindelijk waren wij het met elkaar over eens dat het werk dat je een goed gevoel geeft en de dankbaarheid van een bewoner, toch wel het meest prominent is.

 

Bewust zijn

We spraken met elkaar af om elke dienst bewust te zijn van deze momenten. En zo gingen wij een poosje turvend de diensten door. Tijdens een werkoverleg hebben we het onderwerp naar voren gebracht. De conclusie was dat het een eyeopener kan zijn wanneer je hier doelbewust op gaat letten. Je kijkt naar je gevoel, naar wat je ervaart. Wij gaan allemaal meestal op de automatische piloot. Daardoor schakel je jezelf qua gevoel uit. Hiervan bewust zijn maakt dat je dan even als het ware stilstaat bij het moment zelf. Het geeft ook stof om met elkaar inhoudelijk over je werk te praten.

Dat is heel goed voor de teamspirit en voor jezelf!

 

Wat vind jij het leukst aan je werk? En het minst leuk? Laat je reactie hieronder achter!

3 reacties

 • no-profile-image

  werkpaard

  Ook ik werk op een afdelng PG met toch wel veelal zwaar dementerende. Het leukstse aan mijn werk vind ik dat de bewoner geniet als je samen iets voor elkaar gekregen hebt.

  Als ze blij dat het hun gelukt is of als je een knuffel krijgt of een glimlach( Je bent al met iets kleins tevreden) omdat de verzorging of wat je gedaan hebt prettig/aangenaam is verlopen. Ik spreek dit ook vaak uit naar mijn collega's. Het is belangrijk dat je het zelf ervaart en daardoor ook je collega's laat mee ervaren.

  Ben ermee eens dat je bewust moet blijven werken.

 • no-profile-image

  marianne

  ik werk op een p.g.afdeling en ik vind het nog steeds leuk dat bewoners blij zijn als ze je weer zien. of een kus of knuffel.veel minder de eisen van familie, soms egoisme van familie.mijn moeder moet het nu geholpen worden, dat terwijl ik dan nog bezig ben met een andere bewoner. geen begrip voor een situatie war je dan staat met oproeppersoneel en het werk gewoon anders gaat dan anders.

 • no-profile-image

  Jeannet Ringens

  het leukst aan mijn werk vind ik de voldoening als een bewoner je bedankt voor alle zorg die je biedt of zomaar iemand die je ontroert met heel kleine dingen.  Het minst leuke aan mijn werk vind ik dat je niet een keer een schouderklop krijgt voor al dat werk wat gedaan moet worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.