Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Diefstal?

Conny's cliënt wist het zeker. Die ochtend had ze 50 euro in haar handtas gestopt, maar nu was ze het kwijt. Gestolen?


   

Ze wist het echt zeker, mijn cliënt. Die ochtend had ze 50 euro in een envelop gedaan en in haar handtas gestopt. De hele tas op zijn kop gezet, alles nageplozen, maar nee hoor niets te vinden. Het was een verjaardagscadeautje voor haar kleindochter.

 

Zoeken

Omdat ze zo intens verdrietig was, vroeg ik aan mijn collega of zij mij wilde helpen met het zoeken naar het geld. Alles hebben wij nagekeken in haar appartement. We hebben op de gekste plaatsen gezocht, maar helaas. Na dik een uur zoeken gaven wij het op, de bewoonster ontdaan achterlatend.

 

Vermiste euro's 

Ik had die dag late dienst en mijn collega zou mij nog overdragen. Wij praatten nog even na over onze zoektocht naar de vermiste euro's. Deze cliënt beschikte nog over betrouwbare cognitieve vermogens. Zou iemand het geld gestolen hebben? Dat zou dan in de ochtend gebeurd moeten zijn. Deze dame is niet altijd op haar kamer. Zoals overal wordt er bij ons ook gestolen. Het geeft mij altijd een rotgevoel en ik word er boos van. Blijf van andermans spullen af! Ik kan niet begrijpen dat je juist van deze mensen iets kan stelen.

 

Verstopplek

Het liet mij niet los die avond. En tijdens de koffiepauze kwam het natuurlijk weer naar voren. Ineens had ik een oproep. Het was de bestolen dame. Toen ik bij haar binnenkwam zag ik een blij gezicht. "Zuster, ik heb het gevonden!" Triomfantelijk liet ze mij het biljet zien. Bij het uitkleden kwam de envelop tevoorschijn. De buurvrouw had haar het advies gegeven om het geld achter de bh te dragen, zo kon het niet gestolen worden!

 

Lees ook:

Zwartboek diefstal zorginstellingen gemaakt

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Ilonka

  Jarenlang heb ik samengewerkt met een hele leuke collega. Tenminste: ik dacht dat hij leuk was. Bleek, dat hij al jaren aan het stelen is geweest.Wij hadden nooit wat in de gaten, totdat hij vorig jaar door de mand viel. Hij is op staande voet ontslagen. Nu ben ik uitzendkracht geworden en oproepkracht, maar ik haal het niet in mijn hoofd om te stelen. Dus niet alle uitzendkrachten kunnen de schuld krijgen. Er zijn ook betrouwbare!!

 • no-profile-image

  G. vd H

  eind goed al goed. Maar ik heb diefstal regelmatig meegemaakt. En net als U voel ik mij hier niet lekker bij. Je kijkt elkaar aan met het gevoel wie kan dat gedaan hebben.

  Mijn ervaring collega oproep of uitzendkracht had de pinpas van een terminale bewoner geleend om door het land veel geld te pinnen. Hij/Zij was zo hebberig dat zij ook haar a mails wilde hebben en deed dit dan met zijn/ haar eigen pas. Doordat dit gebeurde is de dief gepakt. Wegwezen met deze geen collega en geef een goede straf hiervoor. En zeker niet meer laten werken in de zorg. Ook heb ik het meegemaakt dat geld werd gestolen en per post naar eigen huis in een bedrijfs envelop. verstuurd van de dief. Ik wil niet zeggen dat het oproep- of uitzend krachten zijn. Er zijn ook mensen bij die al 20 jaar in een instelling werken(vast) die dit ook doen. Het is een schande en hoop dat dit de kop word ingedrukt. Mijn vraag is alleen? Gebeurd dit alleen in zorgcentra of ook in Ziekenhuizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.