Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Sinterklaas

Conny zal een bewoner een sinterklaaskado geven waar de Sint zelf apentrots op zou zijn.

Het is weer zover; Sinterklaastijd breekt weer aan. Wij collega's trekken lootjes met de namen van de cliënten en kopen voor elk een cadeautje. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor onze bewoners wat zeer op prijs wordt gesteld. Op 5 december komt er een heuse sint en geheel in stijl wordt hij ondersteund door pieten. Deze pieten zijn de stagiaires die dit meteen aan een opdracht koppelen. Het is uiteindelijk een activiteit waar veel plezier aan beleefd wordt.

 

Bijzonder sinterklaaskado

Toen ik aan degene waarvan ik een lootje had getrokken vroeg of zij nog wensen had, zei ze dat wat zij graag wilde toch niet kon. In de veronderstelling dat het een duur cadeau was, vroeg ik haar nieuwsgierig naar de wens. Och, zei ze mij, wat zou ik toch graag naar het graf van mijn overleden man willen... Ik legde deze wens voor aan een aantal collega's. Het was duidelijk dat wij allemaal van mening waren dat hoe dan ook deze wens in vervulling moest gaan. Na een poosje brainstormen waren wij eruit. Het zal zeker gaan lukken om aan de wens van onze bewoonster gehoor te geven. Met twee collega's gaan wij haar meenemen en begeleiden naar de rustplaats van haar echtgenoot.  Dit als sinterklaascadeautje.

 

Nadenken

Het heeft mij wel aan het denken gezet. Want laten we eerlijk zijn, dit zijn dingen waar je niet dagelijks mee bezig bent tijdens je dienst. Uiteraard is lichamelijke verzorging heel belangrijk, maar is er veel meer in het leven van een mens.

 

Vieren jullie ook Sinterklaas? Of besteden jullie al het budget aan het vieren van Kerstmis? Laat je reactie hieronder achter!

2 reacties

  • no-profile-image

    Brenda

    Bij ons wordt het allebei een beetje gevierd. De clienten zijn altijd zeer dankbaar.

  • no-profile-image

    Lady_B

    Nu ik bij de thuiszorg werk, zal er denk ik niets gedaan worden aan sinterklaas, eerder in het verpleeghuis werd zeker wat gedaan voor Sinterklaas, elk personeelslid mocht voor een klein budget een cadeautje kopen voor een getrokken zorgvrager. De gene die ik had vond haar ketting prachtig, ze was er erg blij mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.