Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verwendag

Toen verzorgende Conny zelf nog student was, had ze een wel héél originele stage-opdracht bedacht.

Gisteren vroeg een stagiaire aan mij of ik tijdens mijn eigen stageperiode een opdracht met activiteiten met bewoners moest doen tijdens mijn opleiding. Ik vertelde haar dat ik toen een leuk idee had bedacht en dit samen met andere leerlingen had uitgewerkt. Wij zouden voor de vrouwelijke cliënten een verwenmiddag organiseren. Voor de mannen hadden wij een filmavond gepland.

 

Voetbalwedstrijd 

Er werd een video vertoond met een voetbalwedstrijd uit vervlogen tijden. Vooraf hadden wij gevraagd welke wedstrijd men nog een keer wilde zien. Tijdens en na de wedstrijd kwamen de verhalen los.  De mannen waren het met elkaar over eens; vroeger werd er beter door het Nederlandse elftal gevoetbald. Met koffie en een flesje bier voor de liefhebbers was het voor degenen die de wedstrijd zagen een geslaagde avond.

 

Beautymiddag

Het werd een groot succes, de beautymiddag voor de vrouwelijke cliënten. Deze bestond uit nagels lakken, opmaken, haren kappen, gezichtsmassage enz. De opkomst was groot, meer dan we verwacht hadden. Er werd veel gelachen want wij waren natuurlijk amateurs en geen echte schoonheidsspecialisten. Maar dat maakte niet uit, iedereen genoot ervan en vooral de cliënten. Het resultaat mocht er zijn en er werd een foto van ons gemaakt als herinnering. We kregen voor deze opdracht een mooie beoordeling. Het leuke van dit project was dat de bewoners aangaven om dit vaker te doen.

 

Eigen opdracht

Mijn stagiaire vond het een geweldig verhaal. En ze vroeg of ik bezwaar had om dit voor haar eigen opdracht te gebruiken. Uiteraard heb ik daar niets op tegen, integendeel!

 

Weet jij nog welke stage-opdracht je hebt gedaan voor school? Laat je reactie hieronder achter!

Eén reactie

 • no-profile-image

  Liesbeth

  Ik heb voor de bewoners een nostalgische middag georganiseerd door op de "ouderwetse" manier groentesoep te maken.

  Eerst boodschappen gedaan met een somatische en een dementerende bewoner. Heel leuk om te zien dat de één nieuwsgirig was naar al die "nieuwerwetse"producten en de ander - met dementie- exact op wist te noemen wat zij vroeger in de groentesoep deed.

  S 'middags samen met alle bewoners groenten gesneden, gehaktballetjes gedraaid etc. en onderwijl dat de soep stond te trekken- en een heerlijke geur verspreidde- koffie, thee en een schaal snoep uit grootmoeders tijd op tafel gezet.

  Hieruit kwamen de verhalen en liedjes los.

  Later hebben de bewoners lekker gesmuld van hun eigen, vers gemaakte soep. Het was voor herhaling vatbaar! Voor iedereen.

Of registreer je om te kunnen reageren.