Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bezuinigingen in de zorg

Conny denkt dat er op bepaalde zaken in de zorg zéker bezuinigd kan worden.

Als het advies van het College voor Zorgverzekeringen om de zorgverzekering voor ouderen duurder te maken, wordt overgenomen door de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, zal dat flinke gevolgen krijgen.

 

Ouderen

Ik begrijp dat de kosten de pan uitrijzen. Maar om nu op de basale gezondheidszorg te gaan korten, is voor mij een brug te ver. Laten wij ons realiseren dat onze ouderen van nu hun leven lang netjes hun zorgpremies hebben betaald. Niet alleen voor de ouderen van nu maar op termijn zal dit voor ons allemaal een ernstige aanslag zijn op de goede gezondheidszorg van vandaag. Als het zo blijft doorgaan zal er weinig overblijven van de basisverzekering.

 

Ongemakken

Als men op een leeftijd komt waarbij er volgens het college, leeftijdgerelateerde kwalen om de hoek komen kijken, zoals schimmelnagels, blaasontstekingen, dan vallen deze niet meer onder de basisverzekering. Volgens het college zijn dit namelijk ‘ongemakken', en geen ziektes. Deze veronderstelling zal averechts gaan werken, vrees ik.

 

Bezuinigen op verbandmiddelen

Ik wil het ministerie van Volksgezondheid ook een advies geven. Er moet worden bezuinigd, daar is iedereen het over eens. Volgens mij kan er op de medicatie en toebehorende verbandmiddelen miljoenen worden bespaard. Als ik kijk naar de hoeveelheid welke uiteindelijk in de afvalbak verdwijnt...

 

Recepten 

En dan al die nutteloze voorgeschreven recepten van medicatie. Hoeveel mensen slikken dagelijks medicijnen welke om uiteenlopende redenen totaal geen nut hebben? En alle zogenaamde preventieve vaccinaties? Rollators? Het is niet alleen het product wat betaald moet worden maar ook alle toeleveranciers. Hopelijk wordt hier ook eens naar gekeken.

 

Waar kan er wat jou betreft op bezuinigd worden in de zorg? Laat je reactie hieronder achter!

9 reacties

 • no-profile-image

  werkpaard

  laat een verzorgende geen schoonmaak werk doen is erg duur.

 • no-profile-image

  robert loose

  Bezuinig op klagende medewerkers! Wat kun jij doen i.p.v opsommen wat een ander allemaal niet goed doet! Laten we het leuk maken met elkaar. Geeft energie en plezier in je werk!

 • no-profile-image

  Lian

  Er kunnen miljarden bezuinigd worden als er net als vroeger alleen maar kleine organisaties komen. Wijkverpleging, thuiszorg per gemeente

  Dan heb je geen overhead nodig, was in mijn jeugd ook niet nodig!! en werkte geweldig.

  Farmaceutische industrie kost ons een vermogen. HA met eigen apotheek schrijft maar voor en spekt zijn eigen portomonnee. Ook daar valt veel geld weg te halen. Verbandmiddelen is ook uit de hand gelopen, net als de farmaceutische industrie. Honinggazen of zalf/gel krijg je alle wonden mee dicht!

  Deden de wijkverpleegkundigen 100 jaar geleden Al!!! Nu heet het Mesitran

 • no-profile-image

  Nurse

  Als je gisteren in de krant leest dat er ongeveer 55.000 mensen in nederland niet verzekerd zijn en wel op onze kosten (want dat gebeurd dus als zij naar een zkh gaan) zorg genieten zal dat geld toch ergens vandaan moeten komen. Dus dan gaat de premie maar weer omhoog voor diegene die wel netjes betalen. En dan heb ik het nog niet over al die shoppers in de zorg die alles maar krijgen wat er te krijgen is en de deur bij de specialist platlopen. Dat kost niks??

 • no-profile-image

  Daan R.

  Jammer dat de overheid niet weet hoe het in de praktijk eraan toegaat in zorgland. Het is één groot bedrog. Want alles draait om geld en niet om de mens. Zogenaamd voldoen de instellingen aan de eisen. Op papier ja, maar niet in de werkelijkheid. Als er controle komt wordt alles snel in orde gemaakt. Na het bezoek vervalt de hele mikmak weer in het oude patroon. Dus schaf die wettelijke voorwaarden af (men houdt zich er toch niet aan) dan houden we geld over.

 • no-profile-image

  mij

  Alleen naar de orthodontist als er echt iets mis is met een gebit; bijna alle kinderen worden nu doorverwezen om het gebit "mooier "te maken. Na half jaar een rollator te hebben gebruik, hoef je hem niet meer in te leveren bij bv overlijden, liever leveren ze telkens een nieuwe rollator, geldt ook voor andere hulpmiddelen. Eindeloze rekeningen en herrekeningen van het zorgkantoor, van zorgindicaties enz. Hele papierwinkel! Er valt in de zorg nog genoeg te bezuinigen zonder het op de werkvloer af te wentelen, te beginnen met de hele buraucratie die vanuit den haag op ons afkomt. Voor elke bezuiniging meer regels en meer overhead, is een van de grootste oorzaken van de grote managerlaag in de zorg.

 • no-profile-image

  Loes

  Rollators uit het pakket. Eigen flinke bijdrage scootmobiels. Niet teveel medicijnen in een keer leveren. Zorg voor mensen die het echt nodig hebben en niet voor eenzame mensen b.v. controle momenten voor een praatje. Dit drijft de prijs onnodig op in de thuiszorg. De HAP alleen benaderen voor noodsituaties anders gewoon de volgende dag naar de HA.

 • no-profile-image

  Jessie

  Bezuinig op de vele managers in de zorg en leg de verantwoordelijkheden daar waar ze horen op de werkvloer!! Een professional weet heel goed wat er nodig is en wat niet. Voorkomt ook veel onnodige regeltjes die verzonnen worden door managers! Buurtzorg heeft dat heel goed begrepen en het werkt, nu de instellingen nog!!!

 • no-profile-image

  Brenda

  Het wordt net als in amerika, alleen de rijken kunnen de zorg kopen.

  Er wordt teveel verspild, dure apparaten, dure gebouwen, nieuwe snufjes...

  Laten we pas hier geld aan uitgeven als er geld over is voor de normale zorg!

Of registreer je om te kunnen reageren.