Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Mijn stagiaire verpleegkunde is erg onhandig'

Conny begeleidt een stagiaire verpleegkunde, die wel érg onhandig is.
rollator

 

Als taakcoördinator loop ik regelmatig met de leerlingen en stagiaires mee tijdens de ADL. Ik stel mij totaal neutraal op, en stel vooraf hen gerust. Ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt als iemand op je vingers kijkt.

 

Niet zenuwachtig

Verleden week had ik weer zo'n meeloopochtend. De stagiaire van die ochtend volgt de opleiding mbo-verpleegkunde. Samen namen wij de cliënten door en wat er gebeuren moest. Ik vroeg haar of ze zenuwachtig was. Dat was niet het geval. Toen alles duidelijk uitgelegd was, gingen wij bij de bewuste cliënte de kamer binnen. Mijn stagiaire liep naar het bed en wenste haar goedemorgen en vroeg of ze lekker had geslapen.

 

Samen in bed

Nadat de vraag beantwoord was, liep de aankomende verpleegkundige naar de badkamer om de benodigde spullen te halen. Ze legde wat nodig was  allemaal netjes op volgorde klaar. Toen liet ze een waskom vollopen met water en deed een beetje doucheschuim erbij. Met een rode kleur en een glimlach kwam ze met de waskom richting bed. Wat er toen gebeurde leek net een slapstickfilm. Ze bleef met haar voet achter het wiel van de rollator haken, verloor haar evenwicht en de waskom vloog door de lucht. In poging om hem op te vangen viel ze naast de cliënte in bed en samen kregen ze inhoud van de waskom over zich heen.

 

Doorweekt

Even was het stil, en toen gierden wij het met zijn drieën uit. Daar zaten ze dan; de cliënt die niet meer kon stoppen met lachen en de stagiaire die samen met haar doorweekt was.

 

(Foto: Stck.Xchng)

3 reacties

 • no-profile-image

  Nurse

  Oh zo herkenbaar!! Ik heb ook zoiets meegemaakt tijdens mijn 1e wasdag. In het ziekenhuis hadden ze van die wiebelige tafeltjes en waskommen waarvan de bodem niet meer helemaal recht waren. Ik vul 2 kommen (natuurlijk erg vol) zet die op tafeltje en draai het tafeltje naar de patient.... Splash.... beide kommen in bed , water all over the place...

 • no-profile-image

  Willy

  Over 30 jaar vertelt deze stagaire dit verhaal nog aan háár stagaires.

 • no-profile-image

  Anne

  Oh mooi, nog mooier dat jullie zo hebben kunnen lachen. Een moment om nooit meerte vergeten!

Of registreer je om te kunnen reageren.