Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tante Marie

Conny gaat op bezoek bij haar tante in het verzorgingshuis. Ze treft plastic planten aan, omdat de verzorgenden dat makkelijker vinden.

Mijn tante woont sinds twee maanden in een verzorgingshuis. Ik had beloofd om een keer langs te komen. Toen ik het gebouw binnen ging viel het mij op dat het allemaal erg gedateerd uitzag. Donkere smalle gangen en het rook wat muffig.

 

Piepkleine kamer 

Na even zoeken vond ik haar kamer. Er zat een deurbel maar die deed niet. Later hoorde ik dat deze het ook nooit had gedaan. De kamer was piepklein, veel kleiner dan de kamers in onze instelling. Er stond een bed, tafel met een stoel en een kast. Verder een bijzettafeltje met een gemakkelijke stoel waar mijn tante in zat. Het zag er zeer sober en vooral kaal uit. Ze was blij verrast toen ik binnenkwam.

 

Plastic planten

Tante is verzot op planten, dus ik had er een voor haar meegenomen. Ze vond het lief van mij maar ze zei er meteen bij dat ik hem maar weer mee naar huis moest nemen. Ik vroeg verbaasd wat ze bedoelde. De zusters hadden beslist geen tijd voor het verzorgen van planten. Het advies was gegeven om plastic planten in de vensterbank te zetten.

 

Sneller schoonmaken 

Ik dacht dat ze grapje maakte, maar dat was haar echt tijdens de opname verteld. Ook was het niet de bedoeling dat er veel spullen in de kamer neergezet zou worden. Zo kon men sneller schoonmaken. En toch is tante heel gelukkig ondanks de schamele inrichting. Wat ze veel belangrijker vindt is dat de zusters allemaal heel lief en behulpzaam zijn. En daar ben ik het helemaal mee eens!

4 reacties

 • no-profile-image

  Helen

  Ook ik zou zo graag eens een praatje of de planten willen verzorgen van mijn bewoners.Helaas is daar geen tijd voor!!

  Heb je ook al gedacht, dat als uw tante niet meer mobiel meer is, dat er met liften gewerkt moet worden? En dat is erg lastig als de kamer zo vol staat.

 • no-profile-image

  Leerling ig

  Gelukkig is tevreden over de zorg die ze krijgt, verder sluit ik me aan bij het hierboven genoemde. Er kan zelf wat van gemaakt worden met familie/kenissen. Het is jammer dat wij als verzorgenden hier geen tijd voor hebben, net als een praatje maken. Het is juist zo belangrijk voor onze clienten/bewoners.

 • no-profile-image

  José

  Donkere muffe gangen? Kamers erg klein. Planten niet welkom, deurbel stuk! Is tante (of familie) vooraf wel een kijkje gaan nemen in dit huis alvorens ze zich liet inschrijven?

 • no-profile-image

  Anne

  Conny, je tante woont in een verzorgingshuis. Dit betekend dat ze er zelfstandig woont met zorg. De familie of relatie kunnen dan voor haar planten zorgen of ze kan het zelf nog doen. Als bewoonster heeft zij de regie. Het lijkt me een leuk idee om met de familie af te spreken om voor haar planten te zorgen. Wat het schoonmaken betreft klopt het dat ze vragen om de kamer niet te vol te zetten. Ik wens je tante een goed verblijf toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.