Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe cao VVT

Conny verbaast zich erover dat de vakbonden het zo oneens met elkaar waren, tijdens de cao onderhandelingen.

Het is een feit; het principeakkoord van de nieuwe Cao VVT is definitief! Voor veel zorgverleners is het getouwtrek onder de partijen niet erg boeiend geweest. Er zijn natuurlijk een aantal dat er wat meer bij betrokken was, via de vakbonden. Maar over het algemeen heeft het in onze instelling niet erg geleefd. Iedereen wil best meer verdienen, maar het besef dat de gouden tijden voorbij zijn is groot.

 

Vakbonden niet eens met elkaar

Het samenstellen en vernieuwen van een overeenkomst gaat nooit zonder slag of stoot. De partijen hebben beide andere belangen, de één wilt wat van de ander. Het meest merkwaardiger was dat de vakbonden onderling het niet eens waren. Zoals je hebt kunnen lezen was Abvakabo FNV niet erg gelukkig met het huidige aanbod. Deze vakbond had er meer willen uitslepen. Dit is dus niet gelukt en moeten wij het doen zoals het nu vastligt. Deze cao is voor 430.000 mensen die in de zorg werkzaam zijn, van toepassing.

 

Calculator salaris

Hoe dan ook; er komen wat centjes bij onze lonen dankzij loonsverhoging en een verhoging van de eindejaarsuitkering. En er wordt gekeken naar een betere afstemming op de inzetbaarheid en minderen van werkdruk. Tevens komen er maatregelen om een systematisch dienstpatroon te krijgen zodat onnodige flexibiliteit verlaagd wordt. Als je benieuwd bent wat het je persoonlijk qua salaris oplevert, kun je gebruik maken van een calculator van Actiz. Hier kun je concreet berekenen hoeveel meer je kunt verwachten bij je salaris.

 

Lees ook:

 

Ben jij blij met de nieuwe cao VVT? Laat je reactie hieronder achter!

7 reacties

 • no-profile-image

  Theo T.

  Het wordt eens tijd dat alles op de schop gaat. Weg met al die ingewikkelde regeltjes in het Cao. Hoe moeilijk kan iets zijn!

  Gewoon een eenvoudig systeem in duidelijke taal weergeven. Daar zit ik op te wachten. De gouden tijden zijn inderdaad voorbij, de magere tijden zijn nu aangebroken...

 • no-profile-image

  Brenda

  Als de emmer leeg is met het geld, kan er geen

  loonverhoging worden verwacht. Niet voor degene die het echte werk doen. Wel voor degene die er voor doorgeleerd hebben, en van alles bedenken waar het zorgverlenen nog duurder van wordt.

 • no-profile-image

  reactie voor mij

  Daarom zou financiele wardering, buiten de menselijke wardering zo op zijn plaats zijn. Omdat heel onze werktijd leven om andere draaid. en we ons zelf op een tweede plaats zetten. dat verdient respect en een beter salaris. daar droom ik van

 • no-profile-image

  mij

  Natuurlijk is een loonsverhoging leuk, en geeft het waardering weer. Maar met huidige loonsverhoging zou ik kunnen leven als de secundaire voorwaarden weer wat menselijker zouden worden, maar daar is de afgelopen jaren (de gouden jaren zeg maar) al heel veel van verdwenen en het moet steeds maar van onze kant komen. 7 dagen in de week 24 uur beschikbaar voor 0 tot 12 uur in de week, want anders ben je niet flexibel genoeg, en niet betrokken. Voor de honderdste keer op je vrije dag gebeld om in te vallen, zeg niet te vaak nee, anders ben je niet betrokken. Weer onderbezet op de afdeling, wel even dubbele inzet, anders ben je niet betrokken. Maar betere omstandigheden om te werken zie ik niet in deze nieuwe CAO.

 • no-profile-image

  allerte verzorgende

  lees denk een beetje met gevoel, mijn inziens staat er dat de top enkel goude tijden heeft gehad en deze blijft behouden. en wij het met de restjes mogen doen. (hoop dat ik zo Birgul's reactie goed heb geinterperteerd) wat meer van de top af aan personeel of salaris en dit naar de werkvloer brengen zal wonderen doen. I HAVE A DREAM...... maar wat moet een mens zonder dromen

 • no-profile-image

  Birgul

  De enigste die gouden tijden blijft houden zijn de mensen aan de top. Alweer moeten wij met de broodkruimels doen!!

 • no-profile-image

  verzorgende mia

  Welke gouden tijden?

Of registreer je om te kunnen reageren.