Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zomeractiviteiten

De dochter van Conny's cliënt gaat op vakantie. Haar zus neemt de bezoeken over, en is wel héél actief met haar moeder...

Zoals elk jaar gaan er in deze periode veel mensen met vakantie. Niet alleen onder het personeel maar ook onder de contactpersonen. Tijdelijk heb je dan een ander aanspreekpunt bij eventuele problemen.

 

Uitstapjes 

Zo ook pas geleden ging een dochter van een cliënt op vakantie. Haar zus zou de taken overnemen. Zij komt het hele jaar bijna nooit, behalve als ze het stokje even overneemt. En, ze neemt haar taken dan wel heel serieus. Elke dag komt ze bij haar moeder op bezoek.  Ze komt heel vroeg en wil dan een kopje koffie gaan drinken. 's Middags gezamenlijk eten, daarna wandelen en 's avonds een spelletje Rummikub doen. De volgende dag winkelen en allerlei kleding voor moeder kopen. Dit zijn dan twee weken vol met uitstapjes en allerlei activiteiten.

 

Recht op vakantie
Tegen mij vertelde ze dat ze het heerlijk vond om haar moeder te verwennen tijdens de afwezigheid van haar zus. Daar krijgt ze anders de kans niet voor. Haar zus is totaal het tegengestelde, wil geen poespas met moeder. ‘Maar,' zo zei ze, ‘mijn moeder heeft ook recht op vakantie.'

 

Aparte reactie 

Een week later was de eerste contactpersoon weer terug van vakantie. En dus was onze bewoonster weer in haar gewone doen. Op mijn vraag of onze cliënt ervan had genoten dat ze zo vertroeteld werd, kwam een apart antwoord. Het was een beste meid, en haar bedoelingen waren goed. Maar de cliënt was toch blij dat haar andere dochter er weer was. ‘Eindelijk kom ik weer helemaal tot rust...'

 

Lees ook:

2 reacties

  • no-profile-image

    Ria Smit

    Ik ben het helemaal met de reactie van Seilena eens. dit zie je vaker: iemand heeft een idee en beslist voor de client wat fijn is

  • no-profile-image

    seilena

    Dit is volgens mij een goed voorbeeld van "voldoen aan de wensen en behoeften van een client" Heeft de dochter wel eerst aan haar moeder gevraagd of die wel behoefte had aan al die uitstapjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.