Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Miljoenen euro's aan verspilling

Conny verbaast zich dat er nog steeds niets aan de verspilling in de zorg gedaan wordt.
vuilnis

Recentelijk zijn er in diverse media artikelen verschenen over verspilling in de zorg. Aanleiding was een onderzoek onder de zorgmedewerkers. En het blijkt weer dat er veel bezuinigd kan worden op allerlei fronten. Helaas is het kennelijk niet zo interessant voor Den Haag, want hoeveel jaar wordt dit al niet geroepen. Er gebeurt nog steeds niets met dit soort onderzoeken.

 

Weggegooid 

Op mijn eigen werkplek heb ik dagelijks te maken met medicatie. En er wordt enorm veel verspild wat helemaal niet nodig zou moeten zijn. In het oerwoud van allerlei protocollen waar een ieder zich aan dient te houden, is de medicatie persoonsgebonden. Dus als iemand om welke reden dan ook het medicijn niet meer gebruikt, moet het restant worden vernietigd. Ongeacht het feit dat er helemaal niets mee is gebeurd. Dat stuit mij al jaren tegen de borst, en juist in tijden dat de zorg onbetaalbaar dreigt te worden al helemaal!

 

Dialoog aangaan 

En zo ook met de verbandmiddelen. Hier zijn miljoenen euro's mee gemoeid.

De enige die stiekem in zijn vuistje lacht, is de farmaceut, die hoor je niet. Dus uit die hoek hoeven wij niets te verwachten. Maar wat wel zou sieren is, dat de minister van volksgezondheid op zijn minst de mensen die het dichtst bij de werkelijkheid staan, nu eens serieus neemt. Mijn oproep is dan ook; ga de dialoog nu eens aan met de mensen die dagelijks met deze grove verspilling van gemeenschapgeld te maken hebben! En geloof me, het zou werkelijk miljoenen euro's aan besparing opleveren.

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Marja

  Wat dacht je van de hoeveelheid medicatie die je mee krijgt naar huis. Mijn dochter gebruikte zyprexa, kosten ongeveer 350 euro per 3 maanden voor 1 tabl per dag. Had het de laatste keer net gehaald toen ze ermee mocht stoppen. Waarom dure medicatie niet voor 1 maand meekrijgen, had hier al 240 euro gescheeld, tel uit je winst over heel nederland

 • no-profile-image

  Vicky

  Herkenbaar. Duidelijk.

  Wist je dat medicijnen naar Frankrijk gaan en dan via de apotheek daar besteld worden omdat ze dan goedkoper zijn dan wanneer ze ze in Holland laten leveren!!!!Ziekenfonds betaald toch wel.

  Daar zit je dan met een doosje met Franse namen en een Hollandse bijsluiter.

  Je moest eens weten wat er in die wereld omgaat(ook aan steekpenningen)

 • no-profile-image

  brigitte

  heel herkenbaar, kost volgens mij miljarden, die wij in de zorg op een andere manier kunnen bestedenmet handen aan bed, enaandacht voor de zieke medemens.

 • no-profile-image

  marjolein

  Helaas een heel herkenbaar verhaal, maar de verbandmiddelen "her"gebruiken wij al jaren. Als clienten materiaal overhebben wordt dat weer ergens anders ingezet. Mits het uit een "schoon"huis komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.