Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Versobering

Conny vreest dat Nederlandse ouderen net zulke barre winters zullen gaan meemaken als de buitenlandse.
win

Soms zie je op de tv filmpjes voorbij komen welke gaan over arme landen waar de ouderen aan hun lot zijn overgelaten. Schrijnende beelden van mensonteerde toestanden. Je kunt bijna niet geloven dat hier ook landen tussen zitten van binnen de Europese grenzen. De bedoeling van deze filmbeelden is om de kijker over te halen om donateur worden.

 

Staande houden

Het maakt mij verdrietig bij het zien hoe men zich in de winter staande moeten houden. Vaak ziek en sterk ondervoed in een schamel onderkomen. Wat een ellende sommige niet moeten doormaken op hun oude dag. Nee, wij Nederlanders mogen ons zeer gelukkig prijzen dat dit onze ouderen bespaard blijft.

 

Veranderingen

Blijft? Ik hoop dat het inderdaad blijft! Want ik weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien. De media staat namelijk bol van komende veranderingen die de ouderenzorg boven het hoofd hangt. 

 

Thuis blijven wonen

Verzorgingshuizen gaan verdwijnen, mensen met een zzp van 1 t/m 4 zullen thuis moeten blijven wonen. Daarbij zal de persoonlijke verzorging zoals wassen en hulp bij aankleden alleen via de gemeente geregeld gaan worden. Huishoudelijke hulp wordt alleen verstrekt voor de allerlaagste inkomens. De dagbesteding wordt sterk versoberd. En de mensen met een spaarpotje zullen een hoge eigen bijdrage moeten betalen.

 

Zelfde kwaliteit? 

Uiteraard is met alle maatregelen dan nog niet zo erg als de vreselijke toestanden van bovenstaande filmbeelden. Maar zal de kwaliteit waar zeer hard aan gesleuteld is van hetzelfde niveau blijven?  Er zijn al plannen om mensen met een bijstandsuitkering de zorg te laten leveren. En wat als er geen beroep gedaan kan worden op familie of buren? Ik zie het somber in...

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  An

  Zo langzamerhand moet het kabinet eens flink bezuinigen het zijn een stel kleuters die niet weten wat ze ons land en zijn bewoners aan doen hoezo recessie heus niet bij het kabinet. Alstublieft houd uw handen af van de zorg, of is het straks zo dat er een geldinzameling actie voor de zorg wordt georganiseerd?????/

 • no-profile-image

  Huh?

  BIG geregistreerd wijkverpleegkundige op je 87ste en nooit gewerkt hebben. Dat is knap als je dan geregistreerd staat in het BIGregister.

 • no-profile-image

  IDAVKRO

  Ik ben Big geregistreerd wijkverpleegkundige.Mijn echtgenoot had in 1955 in verpl. mil.dienst een dwarslaesie opgelopen en toen hij later 5 jaar in het militair hospitaal nog steeds op zijn buik.lag , heb ik \\\'m naar huis gehaald om zelf vakkundig 1 op 1 te verplegen.In rolstoel hebben we samen toch een pracht leven gehad. Na 48 jaar verplegen,is hij overleden .Mijn defensie pensioen is gekort met 70%, omdat ik nooit gewerkt zou hebben. mijn werk wordt beslist niet gewaardeerd, terwijl Defensie best weet, wat het die 5 jaaar hospitaal heeft gekost en wat ze uitgespaard hebben .Ik heb geen kinderen en moet maar zien ,hoe ik me red met mijn 87 jaar !Dus mensen ,eenmaal uitgewerkt, op hoge leeftijd, wordt je als oudere afgeschreven en ben je ok als verpleegkundige alleen maar een last.

 • no-profile-image

  anoniem

  Wat ontzettend pijnlijk allemaal. Ik ben geboren in 1955, de verpleging ingegaan op mijn 17e; ik zal tot mijn 67e moeten werken, dan heb ik er dus 50 jaar opzitten; zorgen voor anderen. Wat gebeurt er als IK straks zorg nodig heb?

  Op mijn kinderen terugvallen??

  Volgens Elsevier zijn er over zo\\\'n 30 jaar ongeveer 4 miljoen 65 plussers; hebben de economen deze 65 plussers er bij opgeteld? Die zijn er dan niet meer, hoor!

 • no-profile-image

  Ik

  Ik ben het helemaal eens met bovenstaande en zie het ook heel somber in. Waar zijn ze mee bezig en waar draait het op uit. We moeten allemaal een opleiding volgen om in de zorg te blijven werken, maar waar voor eigenlijk, want van hoger hand doen ze toch maar wat ze zef willen en word er niet geluisterd naar de mensen op de werkvloer, Laten ze eens een dag mee draaien dan kunnen ze eens zien hoe het is. Achter het bureau kunnen ze van alles uit denken maar denk ook er aan dat we met mensen te doen hebben en niet met dingen. Ik kan me hier zo kwaad over maken en het werken in de zorg word er echt niet leuker op zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.