Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Elke keer als ik dienst heb, gaat het maar over één ding'

Het is erg onrustig op dit moment in de ouderenzorg. Elke keer als ik in dienst kom, gaat het maar over één ding en dat is; wat zal er gaan gebeuren?
Blog Conny: 'Elke keer als ik dienst heb, gaat het maar over één ding'

Onder de collega's wordt er heel wat gediscussieerd en niemand is er gerust op. De banen liggen niet meer voor het oprapen en er ontstaat een overschot aan personeel als er bedden leeg komen te staan.

Ook de cliënten zijn niet helemaal van overtuigd hoe hun toekomst eruit gaat zien. Er zijn een aantal die er niet van kunnen slapen. En dat vind ik zeer triest. Ook al wordt er telkens gezegd dat niemand hoeft te verhuizen naar een andere instelling, de meesten zijn er niet zeker van. Ze horen in de media natuurlijk allerlei verhalen en voorvallen. Ik snap best dat het dan moeilijk te geloven valt.

Er gaat iets verdwijnen wat jarenlang de normaalste zaak van de wereld was: een verzorgde oude dag. Niet zorgeloos nee, maar verzorgd. De nieuwe ouderen zullen naast het van zorg afhankelijk zijn, tevens afhankelijk worden van hun omgeving. Hiermee valt en staat dan je oude dag. Niets is meer vanzelfsprekend, en er zullen soms heel wat problemen gaan ontstaan. Ik denk dan vooral aan de ouderen welke weinig tot geen netwerk hebben.

Ik voorzie voor zorgverleners als zowel voor de cliënten een lange weg met veel narigheid. Valpartijen, ondervoeding, verwaarlozing, vervuiling, medicatie fouten... Ik denk dat er een flink aantal ouderen in het ziekenhuis zullen belanden. Dat levert verdriet én kosten op!

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.