Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Ik verloor bijna mijn geduld bij mijn cliënt'

'Ze mopperde omdat ik de kussens niet goed opschudde.'
Blog Conny: 'Ik verloor bijna mijn geduld bij mijn cliënt'

Geduld is een schone zaak, zo luidt het spreekwoord. Voor degene die niet weten wat het gezegde betekent: wie rustig afwacht wordt beloond. Maar soms word je geduld wel heel erg op de proef gesteld en ondanks dat is er geen beloning te verwachten.

Elke verzorgende zal het herkennen, cliënten die haast totaal afhankelijk zijn, doen het meeste een beroep op je. Uiteraard zijn er verschillende bewoners qua karakter. Sommigen vinden bijna alles goed, en kun je bij hen niets bij verkeerd doen. Daarnaast is er een categorie waarbij je weet wat je wel en vooral niet moet laten. In alle redelijkheid kun je dan je werk verrichten. En dan is er een kleine groep waarbij je bijna wanhopig wordt tijdens je handelingen. Deze laatste vraagt erg veel geduld van je.

Zo had ik laatst een cliënt waarbij ik bijna mijn geduld verloor. Het is heel moeilijk om vriendelijk te blijven wanneer je erg je best doet om tegemoet te komen aan de wens en het door je zorgvrager telkens niet gewaardeerd wordt. De cliënt had verschillende kussens in bed. Deze moesten precies liggen zoals zij het wilde. Maar wat ik ook deed, het was het telkens net niet. Bij de eerste poging blijf je kalm en probeer je het nog eens. Zo ook bij een tweede, derde, vierde en vijfde poging. Mopperend gaf ze steeds aan dat ik er niets van kon. En als je dan bijna een kwartier verder bent en het ligt dan nog niet goed, ja dan moet ik toch echt even tot tien tellen...

Gerelateerde tags

3 reacties

  • Rt Van de Water

    Zeggen dus ;-)

  • Rt Van de Water

    Men vergeet wel eens dat wij ook mensen zijn, wij zegen op de reva nog wel eens tegen elkaar ' tis hier toch geen hotel ' 

  • Kim Drinkwater

    Herkenbaar. Ik heb ooit eens na een 3e, 4e, 5e poging naar mn hoofd gekregen:'jullie zouden ze met een steen om de nek in de Waal moeten gooien'. Zucht

Of registreer je om te kunnen reageren.