Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'We hebben nog nooit zoveel problemen in de zomer gehad'

De vakantieperiode is bijna tot een einde gekomen. Nog even en wij zijn als team weer compleet. Gelukkig, want ik moet zeggen dat wij tot nu toe nog nooit zoveel problemen hebben gehad met de bezetting als eerdere jaren.
lexvsanlieshoutanpfamilieparticipatie.jpg
'Zelfs met het inzetten van uitzendkrachten was het een crime om het rooster rond te krijgen.' - Foto: Lex van Lieshout (ANP)

Zelfs met het inzetten van uitzendkrachten was het een crime om het rooster rond te krijgen. Door de enorme goodwill van collega’s is het gelukt om onze cliënten de zorg te geven welke noodzakelijk is. Het is elk jaar afwachten of het weer lukt om naar ieders tevredenheid iedereen te geven waar men recht op heeft. Zowel het personeel als de cliënten zullen wat water bij de wijn moeten doen in deze drukke zomermaanden.

Vakantiegevoel snel voorbij

Ook ik heb twee diensten achter elkaar gedraaid, omdat er gewoon niemand te krijgen was. Het douchen werd nog wel gedaan, maar bijvoorbeeld even de haren droog föhnen was er niet bij. Het is best jammer als je uitgerust terugkomt op de werkvloer en dan direct geconfronteerd wordt met bezettingsproblemen. Het is dan keihard werken, meer dan je normaal al moet geven aan energie. Hierdoor ben je helaas al snel je vakantiegevoel vergeten. En als je niet oppast ben je  binnen no-time weer aan vakantie toe.

Stagiaires inzetten

Het zou fijn zijn als zorginstellingen een oplossing bedenken, zeker omdat het elk jaar weer een terugkomend probleem is. Wij zetten vooral stagiaires in, deze zitten veelal lekker in het ritme. Gelukkig willen ze vaak bij ons een vakantiebaantje hebben. Erg prettig temeer omdat zij weten wat er gedaan moet worden en bovendien onze cliënten kennen. Stagiaires zijn van zeer grote waarde, ook in vakantietijd!

Uit een een enquête van FNV blijkt dat niet alleen Conny last heeft gehad van de zomerse onderbezetting. Zo werden veel cliënten minder gedouched en ging het ten koste van het eten. Lees meer >>

2 reacties

 • Piet Jans

  De oplossing is toch simpel? Volgens overheid en onze vakbroeders moet er gewoon een Hbo-v aangenomen worden, dan zijn alle problemen opgelost ...

 • miekepellikaan@gmail.com

  .Hoi Conny,
  ik lees vaak je blog omdat ik ook in de ouderenzorg werk en ik vind het leuk omdat je tenslotte familie van me bent .
  (nichtjes he?)
  Vaak herkenbare situaties die waarschijnlijk bijna overal voorkomen, Ja de problemen in de zomer periode, deze zomer ook et veel uitzendkrachten gewerkt, gelukkig dat die zo flexibel zijn om overal maar te gaan werken in de zorgcentra, compliment aan hen,

Of registreer je om te kunnen reageren.