Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Weg met de klok!' verlaagt werkdruk

Verzorgende Iris Workel is genomineerd voor de V&VN Zorgaward met haar zelf bedachte project 'Weg met de klok!'. Ze won de award uiteindelijk niet. Maar het is wél heel inspirerend. 'Ik vind mijn werk veel leuker nu ik de tijd heb leren loslaten.'

Redactie TvV

Gerelateerde tags

5 reacties

 • JJ Stevens

  Wat een goede positieve benadering. Je kunt altijd roepen het kan niet maar kijk wat er wel kan en waarschijnlijk door het te doen zie je wat het oplevert.

 • EHM van Tilborg

  Ik werk op een gesloten PG afdeling en ook wij werken belevingsgericht. Bij de cliënten die uitslapen wordt de eerste medicatie pas om 11:00u gegeven. En idd. een douchebeurt kan ook s' avonds plaats vinden.
  We hebben zelfs tijd voor activiteiten (wandelen, spelletjes, krant lezen etc.)
  Dit biedt de cliënten een hogere kwaliteit van leven en ons meer plezier in het werk.

 • RWLD de Waal

  Ja, ik vind dit wel een goede zaak. Het bevorderen van de zelfregie in de zorg.

 • francien vijfhuizen

  Tijd voor bewoners altijd belangrijk en fijn...

 • Karin Vos

  Helaas werkt dat niet altijd. Vooral als clienten t.g.v. hun ziekte of aandoening de hele dag wel kunnen slapen of het liefst op bed blijven maar wel hun medicatie op tijd moeten hebben. Als je dan in overleg met familie gaat is er wel wat mogelijk, maar toch gebeurt de adl bij ons allemaal in de ochtend. Je moet het net treffen dan denk ik met de groep cliënten. Maar het is zeker een goed uitgangspunt. Alhoewel het in de avond ook best druk kan zijn zonder adl.

Of registreer je om te kunnen reageren.