Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: de signalen van een beroerte

Ruim twee derde van de Nederlanders herkent de signalen van een beroerte niet, blijkt uit onderzoek door de Hartstichting. Daarom hebben ze deze informatieve video gelanceerd.

Veel mensen die een beroerte hebben gehad, gaan pas uren later naar een ziekenhuis. Dat komt onder meer doordat ruim twee derde van de Nederlanders de meest voorkomende signalen van een beroerte niet herkent. De Hartstichting heeft onderzoek laten doen onder ruim duizend mensen. Slechts 31 procent van de ondervraagden zei spontaan een beroerte te herkennen aan een scheve mond, spraakproblemen en een verlamming van een arm. Wel weet vrijwel iedereen (88 procent) dat bij een vermoeden van een beroerte direct 112 moet worden gebeld. 

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.