Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: gezichten van dementie

Het project 'Gezichten van dementie' trekt veel publiek in Nederland én het buitenland.
gezichtenvandementie.jpg

Gezichten van dementie is een project dat bestaat uit geschilderde portretten van dementerende mensen door kunstenaar Herman van Hoogdalem en gefilmde portretten van hun dierbaren door Gijs Wanders. Het project reist langs diverse musea in Nederland en Duitsland. De expositie met 2.40 meter hoge aquarellen en 5 minuten films trekt veel publiek, vooral van mensen die dementie in hun nabijheid meemaken of hebben meegemaakt, maar ook van zorgprofessionals en kunstliefhebbers. De beelden maken veel los: mensen ervaren herkenning en daarmee erkenning, ze delen emoties en gaan met elkaar in gesprek. Momenteel is de expositie tot en met 3 april te zien in Pulchri Studio in Den Haag.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.