Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Excuses Cordaan voor dood bewoner

Cordaan biedt excuses aan voor de verdrinkingsdood van een demente bewoner afgelopen zomer. Hij wist te ontsnappen van de gesloten afdeling.

De afgelopen zomer waren er twee ernstige incidenten waar de zorginstelling een rol bij speelde. Eerst waren twee cliënten betrokken bij een groepsverkrachting van een 17-jarig meisje. Vervolgens verdween een 77-jarige demente bewoner van de afdeling van een verpleeghuis in Slotervaart. Twee dagen later werd hij dood gevonden in een aangrenzende sloot.

 

Klachtbrieven

Naar aanleiding daarvan kwamen tientallen mailtjes en brieven van cliënten en verzorgenden binnen bij AT5, die allemaal negatief oordeelden over Cordaan. De Inspectie van de Gezondheidszorg bracht een bezoek, en concludeerde dat de klachten gegrond waren: de zorg bleek ondermaats te zijn. Dit resultaat werd maandag gepresenteerd.

 

Maatregelen

Daarom heeft Cordaan nu zijn excuses aangeboden. 'Dit had niet mogen gebeuren, dus natuurlijk bieden wij daar onze excuses voor aan', aldus bestuursvoorzitter Eelco Damen tegen AT5. De maatregelen die nu getroffen worden, is dat de communicatie met cliënten en familie verbeterd wordt, er wordt 15 miljoen euro extra uitgetrokken voor verbetering van het woon- en leefklimaat, en er komen 25 nieuwe persoonlijke begeleiders bij.

 

Bron: AT5

Auteur: Redactie TVVonline

 

Zie ook:

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  VIG

  voel me een beetje licht in het hoofd worden.......

 • no-profile-image

  Esther

  Hi hi, ben het in zekere zin met je eens hoor. Maar ga je dit ook zo aan de naaste famillie brengen????

 • no-profile-image

  Tineke

  Ik vind dat deze mijnheer uit zijn lijden verlost is!

  De dood is een heel mooi iets, jammer dat niet iedereen de dood zo ziet

  Het is een vorm van bewustzijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.