Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bewoners verzorgingshuizen positief over zorg

Bewoners van verzorgingshuizen zijn over het algemeen positief over de zorg die zij ontvangen. Ook voelen zij zich vaker serieus genomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag werd gepubliceerd.
ouderen

Bewoners die hulp nodig hebben bij de toiletgang krijgen, in 2008 in vergelijking met 2004, vaker hulp als ze erom vragen. Wel vinden ze vaak dat het personeel weinig tijd voor ze heeft en dat de zorg gehaast gebeurt. Ook zijn bewoners minder positief over de tijd die het personeel heeft voor levensvragen.

 

Persoonlijke verzorging

Bewoners van verzorgingshuizen krijgen steeds vaker hulp bij de persoonlijke verzorging en verpleging. Dit komt doordat de zorgzwaarte van de cliënten in die periode is toegenomen. Het percentage bewoners met een chronische ziekte is tussen 2004 en 2008 gestegen van 82 naar 86 procent. Ook de beperkingen in de dagelijkse bezigheden namen toe. Er zijn geen aanwijzingen dat de geestelijke gezondheid van bewoners is veranderd.

 

Bron: Sociaal Cultureel Planbureau

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monty5

    Deze mensen zijn niet gewend om te klagen maar wacht maar eens tot de jongeren van nu de ouderen zijn dan komt men gelijk in opstand. Het klopt dat de mensen worden gewassen en gestreken maar aandacht komen ze veel tekort en ook de extra zorgdingetjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.