Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Roze wooncomplex voor ouderen in 2013

De bouw van een Amsterdams wooncomplex voor homoseksuele ouderen begint in 2013. Dit maakte wethouder Andrée van Es van diversiteit en integratie vrijdag bekend.

Eind vorig jaar zag het er nog naar uit dat het wooncomplex waarvan de bouw dit jaar zou beginnen, er helemaal niet zou komen wegens de economische crisis.

 

Homovriendelijk

Van Es is blij dat woningcorporatie Rochdale en de zorgorganisatie Osira het project alsnog hebben weten vlot te trekken. Ze noemt de bouw van het roze wooncomplex met 24 eenheden van zeer groot belang voor de stad. Van Es wil tevens de reguliere zorg voor ouderen homovriendelijk maken. Daarom subsidieert de gemeente Amsterdam dit jaar de werkgroep Roze Mokum, die zich inzet voor homovriendelijke zorg.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie TVVonline

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  carla

  kijk dat vind ik nu eens een goede ontwikkeling

  dat ze dat nooit eerder gedaan hebben

  de ouderen moesten al zo lang stiekum zijn

  mochten er nooit voor uitkomen

  heb (ik werk in de thuiszorg) al zo veel dingen meegemaakt en gehoord

  dat ze onheus bejegend vernederd werden

  ik juich het toe:)lijkt trouwens wel of alles weer terug gedraaid word wat tolerantie en respect aangaat.

  schandalig dat je als mens jezelf niet mag zijn  en dan mijn vraag...

  wie heeft er wel eens een normaal mens ontmoet?  en hoe beviel dat?

  :P

 • no-profile-image

  Peter

  Nou hè hè,het is de hoogste tijd. Dat het toch zo lang heeft moeten duren. De cultuur in de meeste zorginstellingen is sterk heterogericht en de meeste hebben het niet door. Op zich niet vreemd want in een groot deel van de maatschappij heeft de meederheid niet door welk stempel ze drukt op een ander. Van tandpasta tot verzekering, als ik niet oplet word ik vanzelf heteroseksueel ;-). Ouderen kunnen elkaar het leven behoorlijk zuur maken zeker als grote groepen mensen zeer dicht opelkaar moeten leven. In zorgcentra zie ik ook veel activiteiten, die nog steeds neerkomen liedjes meezingen of bingoén. Nou dat laatste zou dan in een gayversie kunnen worden gegeven. Net als in de Queenshead op de Zeedijk o.l.v een heuze drag.

Of registreer je om te kunnen reageren.