Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Willem-Alexander bezoekt Haags verpleeghuis

Prins Willem-Alexander heeft zich dinsdag in verpleeghuis Vrederust-West laten informeren over het vrijwilligersproject Den Haag Cares. Dat draait sinds vier maanden in het tehuis.

Jonge professionals met drukke banen die normaal geen tijd hebben voor vrijwilligerswerk kunnen bij dit project toch aan de slag. Ze doen het onbetaalde werk op de momenten dat het hun uitkomt. De prins vertelde vorig jaar met veel plezier meegedaan te hebben aan de landelijke vrijwilligersdag. In het verpleeghuis speelde hij met de bewoners een potje bowling op de Wii. Normaal een activiteit van de vrijwilligers in Vrederust-West.

 

Bron: Den Haag FM

Auteur: Redactie TVVonline 

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  VIG

  Onlangs waren er diverse publicaties in vakbladen om de verpleegkundige terug te laten keren in het verpleeghuis en ook direct aan bed. Dat roept 2 tegenstrijdige reacties bij mij op. 1 / krijg ik het gevoel van \'ben ik als VIGer dan niet goed genoeg\' en steekt het dat we als ondeskundig worden bestempeld en worden vaak in een verpleegassistenten rol geduwd, alsof we niet meer kunnen dan wassen en toiletteren. 2/ Aan de andere kant zie ik het wel als mogelijkheid om door te kunnen leren tot verpleegkundige in het verpleeghuis. Niv 4 erbij pakken is mijn ambitie maar het worden over het algemeen VIGers niet makkelijk gemaakt door te leren. M.i. is intern VIGers verder opleiden beter dan extern een paar plegen vandaan te halen, als die dan al solliciteren want eerlijk is eerlijk, de meeste afgestudeerden hebben geen trek in een verpleeghuis omtrend het imago van het verpleeghuis.

  De laatste tijd zie je toch wel wat veranderen, met name de functie van het verpleeghuis. Ziekenhuizen richten zich steeds meer op onderzoek en behandeling en verpleging steeds meer extern in b.v. een verpleeghuis. Er zijn al diverse verpleeghuizen met behandel trajecten en contracten met ziekenhuizen.

 • no-profile-image

  Ans

  Ik begrijp dat wel . meestal als er wat over het verpleeghuis in het nieuws komt is negatieve berichtgeving,

  Of er komt weer een deskundige vertellen in de media waarin personeel tekort schiet of welke deskundigheid we niet hebben etc etc.

  Over de vraag ; hoe haal je nu jong personeel binnen in het verpleeghuis en voorkom je dat ze uitstromen, daar hoor ik veel minder over.

  Ik snap niet, dat de politiek en media zich daar niet meer zorgen over maken!

  Het valt me ook veel op dat er in de media geregeld gesproken wordt over verpleegkundigen in het verpleeghuis.Verbaasd me telkens weer, ik heb nog nooit een serie verpleegkundigen als collega gehad, zitten meestal in hogere functies.

  Bij ons aan bed zie ik alleen helpenden en verzorgenden aan het werk.

 • no-profile-image

  Ig-er

  Helemaal gelijk heeft u!!Dat is jammer, zelf werk ik ook op een verpleegafdeling PG en er word vaak zo 'luchtig' over gedaan.

  Heeft iedereen nou eigenlijk wel het goede beeld van een verpleegafdeling...ik denk het niet....Familie en mantelzorgers komen, maar die zien ook maar momenten!!

 • no-profile-image

  VIG

  Jammer dat als er iets over een verpleeghuis word gepubliceerd dat het dan alleen maar van die wollige publicaties zijn over vrijwilligers , inco,s, hoe lekker het eten moet smaken e.d. Nooit word er eens belicht waar wij dagelijks mee bezig zijn en wat ons bezig houd vanuit ons perspectief. Uiteraard wel genoeg publicaties over de misstanden die we allemaal kennen die ook zeer zeker te betreuren zijn, maar ik zou ook graag zien dat het verpleeghuis is van een andere kant werd belicht.  Ik begrijp dat de kroonprins daar op werkbezoek was voor dit project, ik doel meer op publicaties over verpleeghuizen in het algemeen. Ik heb nooit het gevoel dat er recht word gedaan aan het geen waar wij als verplegingsdienst mee bezig zijn terwijl het daar eigenlijk wel primair min of meer om draait. Mensen krijgen geen genoeg van ziekenhuis serries e.d. en wint daar zeker credits bij het publiek bij, terwijl als het over verpleeghuizen gaat het niet verder komt dan de wollige onderwerpen hier boven beschreven of als er een ernstig incident is waarbij de verpleging vervolgens wel het onderste uit de zak krijgt. Ik merk soms ook wel bij opnames dat er erg makkelijk over word gedacht ; ' jullie wassen en toiletteren mijn vader/moeder wel even en verder zal het wel goed zijn' Ja sorry maar in verpleeghuizen gebeurd vandaag de dag veel meer en speeld steeds meer.  Dat wou ik gewoon even kwijt,  Gegroet!

Of registreer je om te kunnen reageren.