Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cordaan belooft medewerkers 40 extra handen

De Raad van Bestuur van zorginstelling Cordaan heeft verpleegkundigen en verzorgenden in de instelling beloofd dat er 40 fte extra vrij komt voor extra collega's aan het bed.

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling luidden afgelopen dinsdag de noodklok over de kwaliteit van de zorg in de verpleeghuizen. Verpleegkundigen en verzorgenden boden ruim zeshonderd protesthandtekeningen aan aan de Raad van Bestuur van de Amsterdamse zorginstelling.

 

Kwaliteit van zorg

De reden van de petitie is de kwaliteit van zorg. Door de steeds krappere bezetting en minder gekwalificeerd vast personeel, ontstaan onverantwoorde situaties. Daarnaast is de werkdruk onacceptabel hoog, laten de medewerkers weten. Naast de petitie hebben de medewerkers de Raad van Bestuur ook een wasmand met spandoeken overhandigd. Dit om aan te geven dat het niet hun doel is om de vuile was buiten te hangen, maar zij willen aankaarten dat de grens bereikt is en er nu echt oplossingen moeten komen.

 

Problemen oplossen

De Raad van Bestuur gaf in haar reactie op de petitie aan dat ze per direct jaarlijks 1,5 miljoen euro extra vrij maakt voor goed opgeleide zorgmedewerkers. Dat is een goede eerste stap. 'De vraag is echter of dit genoeg is om de grote problemen rondom kwaliteit van zorg en de veel te hoge werkdruk op te lossen,' zegt Lilian Marijnisse van AbvakaboFNV. 'We gaan er de komende tijd dan ook strikt op toezien dat de afspraken worden nageleefd.'

 

Non-actief

Na een vorige actie van het personeel werd een van de medewerkers op non-actief gesteld. Marijnissen: 'Haar collega's hebben dit niet geaccepteerd en collectief actiegevoerd. Gelukkig is deze dame nu weer teruggekeerd op haar werkplek.'

 

Bron: Nursing / AbvakaboFNV

Door: redactie Nursing - Marloes Oelen

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  WSS

  1,5 miljoen wordt verdeeld over alle cordaanhuizen, en Het geld is bestemd voor:  - Meer handen aan het bed. Werving van ongeveer veertig gekwalificeerde  medewerkers op die locaties waar de werkdruk het grootst is.

  - Zo nodig kwalitatieve versterking van de teams, ook al maakt de krappe

  arbeidsmarkt dat niet eenvoudig.

  - Administratieve ondersteuning voor leidinggevenden, zodat zij een

  aanzienlijk deel van de werktijd actief op de werkvloer aanwezig kunnen zijn.  Aldus raad van bestuur in een brief kernboodschap op intranet cordaan.

 • no-profile-image

  Marieke

  't Zal niet meevallen om 40 eenhandige personen te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.