Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meldpunt voor misstanden zorgorganisatie Amsta geopend

De Amsterdamse afdeling van de SP opent deze week een meldpunt voor misstanden bij het Amsterdamse zorgbedrijf Amsta.

'We krijgen dezelfde signalen vanuit Amsta als eerder vanuit andere zorgorganisaties over gebrekkige zorg en intimidatie van personeel door het management', legt SP-raadslid Maureen van der Pligt uit.

 

Kamervragen 

De resultaten van de eerdere meldpunten over Cordaan en Osira leidden tot vragen in de Tweede Kamer en onderzoeken door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De OsiraGroep werd in maart onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie, zo meldt de SP. Zelfde verhalen 'Uit de meldingen die de SP over Osira kreeg, kwam naar voren dat werknemers vaak onder druk worden gezet door leidinggevenden en dat er veel schortte aan de zorgverlening. Van Amsta horen we nu dezelfde verhalen', aldus Van der Pligt.

 

Voorbeelden

Het raadslid geeft enkele voorbeelden: 'Mensen die te lang in hun incontinentieluier zitten, personeel zonder de juiste diploma's een hele afdeling laten draaien of medicatie laten toedienen, mensen die hun medicijnen niet krijgen of medicijnen die over datum zijn, krijgen.' Ook voelt het personeel zich volgens haar niet vrij om misstanden te melden. Verder willen werknemers meer handen aan het bed.

 

Klachten 

De SP had liever een algemeen meldpunt gehad, maar zorgwethouder Eric van der Burg (VVD) zag dit niet zitten omdat er al genoeg mogelijkheden bestaan om de klachten door te geven.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie Zorgvisie

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  SOSNL1

  sterfhuizen zijn ze. Opgezet om mensen aftemaken. Heb ik zelf gezien. Ontken het niet. Op een dag komt een tribunal in den Haag. Ik hoop dat ik nog leef om te kunnen getuigen!

 • no-profile-image

  greetje

  zou onderhand eens tijd worden dat ze in meerdere verzorgings en verpleeghuizen gingen kijken de inspectie!!!!!!!

  als ik hier alles moet opschrijven wat ik heb meegemaakt en gezien heb dan ben ik nog weken bezig en dan kunnen mensen zeggen negatief????? als er niks positiefs te melden is kan je ook niet positief zijn en dan word er gezegd ja de zorg word minder er is geen geld nou ik geloof niet dat als je een gebit van een vrouw die dan bij de buurvrouw in doet en een zetpil in het verkeerde gat bij een vrouw doet en iemand tot 3 uur s,nachts laat zitten vergeten in bed te doen enz enz dat het iets met geld heeft te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.