Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

UWV ontvangt ontslagaanvragen Viva! Zorggroep

Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 350 ontslagaanvragen ontvangen van thuiszorgorganisatie Viva! Zorggroep uit Haarlem en omgeving. Een woordvoerder heeft een bericht hierover op de site van Zorgvisie bevestigd.

Het bedrijf heeft ongeveer 650 van de 1300 thuiszorgmedewerkers een aanbod gedaan om voor minder geld te gaan werken. Als de werknemers niet akkoord gaan, worden ze ontslagen. Abvakabo FNV is hier woedend over en heeft vrijdag voor de tweede keer een staking gehouden. Voor de thuiszorgbranche, waarin al veel is gesaneerd, is dat uniek. Volgens de vakbond deden vrijdag 109 thuiszorgmedewerkers mee. Een nieuwe stakingsronde is afgekondigd voor 30 en 31 mei.

Akkoord
Het thuiszorgbedrijf meldde eerder dat ongeveer tweehonderd medewerkers akkoord zijn gegaan met het aanbod om minder te gaan verdienen. Voorheen verdienden ze zo'n dertien euro bruto per uur. Nu zal dit ongeveer negen euro bruto worden. Volgens de vakbond zijn ongeveer honderd mensen uit eigen beweging weggegaan bij het bedrijf.

Ontslag
Zo blijven ongeveer 350 ontslagaanvragen over. De uitkeringsinstantie schat nog ongeveer vijf weken nodig te hebben om tot een beslissing te komen of het ontslag wordt toegekend. De vakbond heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen als de aanvragen worden gehonoreerd. 

 

Bron: ANP / Zorgvisie

Auteur: Redactie TVVonline

    

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  VIG

  En de linkse hobby,s dan ???

  Kunst en cultuur, uitkeringen verhogen, ecotaxen etc etc.

  Dan onze vrienden die links lullen maar rechts vullen.

 • no-profile-image

  Pipo

  Treurig, dat de laagstbetaalden moeten opdraaien voor de blunders van zeer duur betaalde managers (meer dan Balkenende norm).

  Rechtse hobby's (topsalarissen, bonussen, JSF, marktwerking) kosten de gewone arbeiders véél geld. Stem links!

Of registreer je om te kunnen reageren.