Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden moeite met opnemen zomervakantie

Bijna eenderde van de verzorgenden gaat vanwege onderbezetting op een ander tijdstip op vakantie dan gewenst.

Dit blijkt uit een poll die het vakblad Tijdschrift voor Verzorgenden hield op haar website www.tvvonline.nl. De vraag luidde: ‘Is jouw vakantie-aanvraag voor de zomer goedgekeurd en kun je gaan wanneer je wilt?’ Ja hoor, zonder problemen, antwoordde 55%. Een ander groot deel had hier meer moeite mee: ‘Nee, vanwege de bezetting ga ik eerder/later dan ik wilde’, aldus 30% van de stemmers.

 

Met moeite 

Vijftien procent kan deze zomer wel op vakantie wanneer gewenst, ‘maar dit heeft me wel moeite gekost’. In totaal stemden 381 personen. In de zomerperiode is er een groot personeelsgebrek in de zorg. De meeste zorginstellingen proberen dit op te vangen met vakantiekrachten.

 

Stem mee op de nieuwe poll: doen jullie wel eens brandoefeningen in de zorginstelling?

 

Klik hier voor een goedkoop proefabonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden 

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Auteur: Redactie TVVonline

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  maria c

  Het is bij ons altijd een probleem,met name de zomer periode en dan met nasleep tot september.Het is dan zo dat je dan 2 /2,5 week vrij mag zijn en die gaat dan halverwege de week in op woensdag in die periode,als je buiten de schoolvakantie vak. opneemt wel 3 weken!Dat is om het tekort minimaal te houden,wat heel moeizaam is.

  Iedereen wordt dan ook vaak gevraagd om te schuiven.

  Zal altijd een probleem blijven.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  In de thuiszorg is het altijd crisis ,zelfs buiten de vakanties,kan nu buiten het hoogseizoen op vakantie ,maar zelfs dan geeft het problemen.Vaak moet je je werkweekend werken aan het begin of eind van de vakantie,dus de volle 2a3 weken krijg je bijna nooit .Heb nu al voor herfstvakantie de vrijdagochtend vrij gevraagd ,kreeg meteen te horen dat dat w.s. niet gaat lukken vanwege de schoolvakantie.En zo is er altijd wel iets ,want losse dagen of een weekend vrij moet je maar zien te ruilen .Hoe krijg ik dan mijn verlofuren op?Want zomaar een week vrij om de uren op te maken heb ik ook niets aan.Ben 55 en alleenstaand ,heb ook veel leeftijdsuren ,heb bijna alle feestdagen gewerkt vanwege tekorten ,heb ze de vrije hand gegeven voor de zomervakantie.Als het aan de baas lag nam ik nooit vrij en liet ik alles maar uitbetalen ,makkelijk voor de planning en het rooster ,maar zelfs flex zijn word niet beloond.Benieuwd of ik die ene dag krijg in oktober ,Als ze willen dat ik maar 1 week meeneem naar het volgende jaar (als de or het goed vind)dan zal ik toch meer dagen moeten op kunnen opnemen.Het zal mij benieuwen.

 • no-profile-image

  marien

  geen problemen. Nu vraag ik niet in het hoogseizoen. Soms wel in de ene maand veel vrij en in de andere veel werken. Dat zou wel in overleg moeten gaan, want soms botst dat met andere belangen. Overleg gebeurt helaas niet altijd.

 • no-profile-image

  linda

  gelukkig hebben wij dat op onze afdeling niet. Ik zou er wel een paar uur bij gehad willen hebben....

Of registreer je om te kunnen reageren.