Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Viva! Zorggroep medewerkers slaan tentenkamp op uit protest

Met een tentenkamp voor het stadhuis van Haarlem protesteren medewerksters van Viva! Zorggroep tegen de voorgenomen loonsverlaging.

Ze zijn van plan er van maandagavond tot donderdagavond te bivakkeren. Het protest wordt georganiseerd door Abvakabo FNV en actiegroep Wij zijn de thuiszorg. Het is al de tiende keer dat de thuishulpen van Viva! staken. 'We willen dat de gemeente het contract met Viva! opzegt en in zee gaat met een andere thuiszorgaanbieder die wel de juiste beloning levert voor het personeel', aldus Wim van der Hoorn van Abvakabo FNV. Viva! Zorggroep wil ongeveer 350 thuiszorgmedewerkers een ander contract geven met minder salaris. Als de werknemers er niet mee instemmen, worden ze ontslagen. Het bedrijf zegt hiertoe gedwongen te worden omdat gemeenten veel minder geld betalen voor thuiszorg.

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Ik

  Ik snap iets niet: Ze willen dat de gemeente het contract met VIVA! opzegt en dan in zee gaat met een andere thuiszorgaanbieder die wel de juiste beloning geeft aan personeel. Maar als de gemente dan kapt met VIVA en dus de geldkraan dichtdraait krijgt m.i. VIVA toch helemaal geen geld meer en kan dan dus zijn werknemers helemaal niet betalen?

 • no-profile-image

  Petra

  Het is schandalig hoe Viva! met personeel omgaat en schandalig dat dit kabinet totaal geen interesse toont. Je kunt toch niet aan mensen vragen 20 - 30% salaris in te leveren? Sommigen zijn kostwinnaars en verdienen dan onder het minimumloon!

  Schande VVD, CDA en PVV!

Of registreer je om te kunnen reageren.