Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Staatssecretaris: 'Minutenregistratie blijft'

Als het aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS ligt, wordt de minutenregistratie in de zorg niet afgeschaft.

Dat schrijft vakblad Zorgvisie naar aanleiding van een brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer. Daarin reageert ze op een motie van Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP), die graag had gezien dat de minutenregistratie in zowel de intramurale als de extramurale zorgverlening werd afgeschaft.

 

Inzet verzorgenden

De staatssecretaris zegt in haar brief de minutenregistratie niet verplicht te willen stellen, maar er uiteraard wel de voordelen van in te zien. Volgens haar kan het zogenaamde 'stopwatchsysteem' de zorginstellingen 'helpen inzicht te krijgen in de zorgzwaarte van de cliëntenpopulatie en de inzet van de personeelsbezetting hierbij.' Ook zou het de instelling helpen meer zicht te krijgen op de relatie tussen kosten en omzet.

 

Zorgroutes

Door te stellen dat VWS minutenregistratie niet verplicht stelt, geeft de staatssecretaris naar eigen zeggen uitvoering aan de motie van Leijten. In de motie noemde Leijten specifiek de situatie bij Osira Amstelring. Daar werkt het personeel sinds de zomer van 2010 met minutenregistratie onder de naam ‘zorgroutes’. De zorgroutes bij Osira Amstelring zijn volgens de staatssecretaris dus niet opgelegd door VWS, maar doen dit op grond van een eigen keuze. Renske Leijten heeft aan Zorgvisie laten weten dat zij in een volgend debat blijft strijden voor het einde van de minutenregistratie.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Redactie Nursing

 

Lees ook:

 

Volg het laatste zorgnieuws nu ook op Twitter. Volg ons hier: @verzorgendentvv

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Glenda

    De minutenregistratie zou toch ook één week per twee maanden kunnen om te zien of de zorgzwaarte nog van toepassing is? Nu zijn we met name bezig om naam, code, huisnummer en tijd bij te houden, en dan ook nog eens onder je eigen personeelsnummer... Vreemde vorm hoor dit clienëntgericht werken.....of doet die euro toch te veel pijn in ons kleine kikkerlandje.

Of registreer je om te kunnen reageren.