Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis schoonheidsbehandeling voor ouderen

Bewoners van verzorgingshuizen kunnen gratis handverzorging of gezichtsbehandeling krijgen in de BeautyPlusBus. Dit nieuwe project van Nationaal Ouderenfonds rijdt deze zomer langs 120 zorginstellingen.

In de BeautyPlusBus worden de ouderen in de watten gelegd. Zo is onder andere een gezichtsbehandeling, handverorging of voetverzorging mogelijk. In de bus kunnen vier ouderen tegelijk worden behandeld. Dit gebeurt door verschillende schoonheidsspecialistes en ROC-stagiaires, die door de specialistes begeleid worden.

 

Eigenwaarde

Met de verzorging van hun uiterlijk probeert het Ouderenfonds bij te dragen aan het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de ouderen te vergroten. Ouderen die in de BeautyPlusBus komen, krijgen niet alleen een behandeling, maar onder andere ook Nivea-producten en tips voor een goede uiterlijke verzorging en gezondheid.

 

Gratis

De BeautyPlusBus is gratis te 'bestellen' bij zorginstellingen en start in de regio Utrecht. De bus rijdt drie dagen in de week. Behandelingen worden alleen op afspraak gedaan via het ontvangende verzorgingshuis. Het routeschema staat op de website van Nationaal Ouderenfonds. De BeautyPlusBus is mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Bron: Nationaal Ouderenfonds

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Marion Janse

  Hartstikke leuk voor de oudere mensen! Ons huis is ook al aangemeld. Prima!

 • no-profile-image

  Karola Bleijie

  Geweldig, ik heb ons verzorgingshuis aangemeld. Dit verdienen de ouderen van Nederland, en natuurlijk de verzorgings en verpleeghuizen!!!

 • no-profile-image

  Gerda Kamp

  Prima initiatief. Ik heb hem al gereserveerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.