Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden tegen beloning voor aandragen nieuwe collega’s

Verzorgenden vinden het geen goed idee om beloningen te geven aan medewerkers die nieuwe collega's aandragen.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden hield op haar website http://www.tvvonline.nl/. De vraag luidde: "Cordaan geeft een beloning aan verzorgenden die nieuwe collega's leveren. Goed plan?" "Nee, het is een verschuiving van het probleem: op deze manier lopen verzorgenden over van een andere organisatie en hebben zíj weer een tekort", antwoordde 69 procent van de respondenten.

 

Minder negatief
Andere stemmers waren minder negatief. "Jazeker, als dit de manier is om meer handen aan het bed te krijgen", antwoordde 16 procent. Vijftien procent antwoordde: "Ik twijfel: wie zegt dat deze verzorgenden zullen blijven?".

 

Beloning
De poll werd gehouden naar aanleiding van het nieuws van Cordaan. Deze organisatie wilde verzorgenden die nieuwe gekwalificeerde collega's aandragen belonen met € 250.

 

Nieuwe poll
Stem mee op onze nieuwe poll: "Geef je cliënten wel eens bijnamen? En gebruik je die met collega's onderling?"

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    ellen

    Helemaal mee eens!

  • no-profile-image

    Monty5

    Als werkgevers meer grotere contracten bieden komt er vanzelf meer jong personeel, maar je krijgt een klein contract of kunt van hot naar her rennen om je uren te maken op verschillende werkplekken. Zo krijg je geen jonge aanwas in de zorg en de oude gaan lopen omdat er steeds weer van de uren afgeknabbeld wordt op een verpleegafdeling en daardoor de zorg veel te zwaar wordt. Ze geven dan een functie zomaar een andere naam en dan kan er weer een paar schalen lager ingeschaald worden, dit maakt het werken in de zorgt erg onaantrekkelijk voor veel mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.