Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden kunnen toekomst moeilijk inschatten

Verzorgenden kunnen moeilijk inschatten hoe hun beroep er in de toekomst uit gaan zien. Dat blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden hield op deze website.

De vraag luidde: "Hoe zie jij de toekomst voor verzorgenden?" De meningen hierover lopen uiteen. 39 procent van de respondenten denkt dat er weinig verandert aan het beroep van verzorgende. Dat terwijl 43 procent van de respondenten denkt dat het beroep er met de nieuwe technologieën heel anders uit gaat zien. Achttien procent van de stemmers zegt nu nog niks te kunnen zeggen over de toekomst.

 

Rondetafelbijeenkomsten

De poll werd gehouden naar aanleiding van het nieuws dat V&VN rondetafelbijeenkomsten organiseert waar verzorgenden mee kunnen praten over hun toekomst. Daar kunnen verzorgenden onderling bespreken welke trends en ontwikkelingen zij zien en op welke manier ze de toekomst nu al zien in hun werkomgeving.

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  kitty

  Ben het helemaal eens met Mago, wat zou het toch mooi zijn weer gewoon te kunnen werken, in plaats je in van allelei bochten te moeten wringen om het management en de organisatie een plezier te doen. Gewoon bejaardenverzorgster te kunnen wezen en je daar ook mee bezighouden dat is het voornaamst wat ouderen willen (AANDACHT) en ik zou ook wel eens graag willen weten waar je met je vragen en voorstellen naar toe kunt, want voor de leidinggevende en hielenlikkers is er genoeg aandacht, maar voor eerlijke werknemers?? Als je teveel te zeggen hebt wordt gedreigd met verwijdering (op subtiele manier natuurlijk) dan pas je niet in het organisatiebeeld. Daar heb ik momenteel mee te maken, en je stuit in heel de organisatie op onbegrip.En ik zou ook wel actie willen nemen alleen de vraag is waar, Bij de bond kom je ook niet ver, die is ook meer voor de leidinggevende als voor gewone werknemers, dus WAAR???

 • no-profile-image

  marieke

  @Mago, ben het helemaal met je eens!!!

  @Lian, er zijn heel veel ouderen die het wel prettig vinden om in een verzorgingshuis te wonen. bvb zorgverleners binnen handbereik, het gevoel van veiligheid, en makkelijker andere mensen op te zoeken zonder de straat op te moeten enz enz

  @ marian, ik ben het met je eens! maar daarbij mag de instelling van sommige zorgverleners die "alleen komen om de centen te verdienen"ook veranderen!



  we moeten met ALLE zorgverleners eens 1 vuist gaan maken om dingen te kunnen veranderen, er word nog te veel geklaagd en te weinig actie ondernomen!!!

 • no-profile-image

  Mago

  Wat zou het mooi zijn als er weer één directeur en één hoofdvelpleegkundige zou werken en ook aan het bed. En niet zoals nu ( waar ik heb gewerkt) 11 directie, managers, teamleiders, clusterhoofd, enz. zitten die de enorme geldberg opslokken. Met al hun papierwerk op de computer. Alle protocollen, die door hun bedacht moeten worden, waar niet altijd naar wordt gehandeld.

  Dan zou de "bejaarde" voorop staan." Met die naam is toch ook niets mis? Al die woorden, cliént, bewoner, zorgvrager enz.

  In deze bedenksels is zoveel tijd in gestoken zodat ze er niet meer uit kunnen komen. Tijd, tijd en geld.

 • no-profile-image

  Lian

  Wat zou het mooi zijn als er geen instellingen zouden zijn. Iedereen gewoon in zijn eigen omgeving laten. Ik weet zeker dat dat voor de persoon in kwestie en voor de medewerker veel geluk zou brengen

 • no-profile-image

  Marian

  Verzorgenden zouden een gouden toekomst moeten hebben met de vergrijzing in zicht.

  Helaas is het tegendeel het geval.

  Ze vluchten voor het feit dat zij niet in staat gesteld worden om kwaliteit van zorg te leveren en behandeld worden als "simpele zielen"die naar de pijpen van de "leidinggevende" moet dansen.

  Inspraak in de waardeloze dienstlijsten komt niet voor en luie mensen met hun bekkie bij zich hebben maar niets uitvoeren worden op handen gedragen. De leidinggevende ziet dat toch niet want die komt nooit op de clientenkamers.

  Kortom, geen toekomst met werkplezier voor het werk als verzorgenden in de tehuizen!

Of registreer je om te kunnen reageren.