Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgenden vinden bijnamen respectloos

Verzorgenden vinden het volkomen respectloos om cliënten bijnamen te geven.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden hield op deze website. De vraag luidde: "Geef jij cliënten wel eens bijnamen? En gebruik je die met collega's onderling?" 84 procent van de respondenten antwoordde daarop dat ze het volkomen respectloos vinden om bijnamen te bedenken en deze met collega's te gebruiken.

 

Geen probleem

Negen procent van de stemmers bedenkt wel bijnamen, maar gebruikt deze nooit in gesprekken met collega's. Zeven procent van de respondenten ziet geen probleem in het gebruik van bijnamen. Zij vinden dat er niets mis mee is.

 

Weblog

De poll werd gehouden naar aanleiding van de weblog van Conny Pols waarin ze het gebruik van bijnamen bij haar instelling uit de doeken doet. Later bleek Conny het verhaal te hebben verzonnen om haar collega's uit de tent te lokken.

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    carolien

    ..om collega\'s uit te lokken... En daar geloof ik dus geen snars van !! ik denk dat die draai er later aangegeven is doordat ze schrok van het aantal reacties.. Wanneer hier zo met lezers omgegaan wordt ( lees weinig respect) is dit mijn laatste blik op de site geweest..

Of registreer je om te kunnen reageren.