Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Computerspel werft verzorgenden

Zorgorganisatie Vierstroom wil personeel werven met de game Who Cares!. Het spel moet werkzoekenden spelenderwijs leren wat het werken in de zorg inhoudt.
game

Dit meldt Zorgvisie. Vierstroom zet de nieuwe wervingsmethode in om beter aan te sluiten op de veranderende omgeving en interesses van werkzoekenden. Volgens de organisatie speelt social media een grote rol. ‘Zo'n 41 procent van de werknemers in de VVT-sector is actief op Facebook, Hyves en Twitter. Om hen te bereiken is het belangrijk aansluiting te vinden bij hun normale mediagebruik; zij zijn namelijk niet actief op zoek naar vacatures. Een laagdrempelige game kan mensen prikkelen, testen en attenderen op Vierstroom als zorgaanbieder en als werkgever.'

Who Cares!
De game daagt spelers uit om zelf de zorg te organiseren aan cliënten in de thuiszorg of een woonzorgcentrum. Hierbij moeten de handen uit de mouwen. Net als in de praktijk is het soepel samenwerken met collega's belangrijk. Daarmee scoort een speler punten. En natuurlijk is goed oog hebben voor de wensen en behoeften van de cliënten essentieel. Communicatie, coördinatie en eigen verantwoordelijkheid worden spelenderwijs getoetst.

Klik hier om het spel te spelen

Bron: De Vierstroom

TvVOnline redactie

Eén reactie

 • no-profile-image

  pien

  klinkt leuk zo'n spel. Maar hoe ga je er werken bij die organisatie?

  Mag/moet je er 'gewoon' je taak doen onder behoorlijke tijdsdruk met minimale ondersteuning vanuit het management team en karige vergoeding?

  En een contract van meer dan 20%, zit dat erbij?

  Thuiszorg en verpleeghuiszorg kan fijn zijn en voldoening geven als je er ook echt prettig kan werken. En deze aspecten zijn erg afgebroken.

Of registreer je om te kunnen reageren.