Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgende ontslagen om weigering nachtdienst

Een EVV'er heeft een rechtszaak tegen haar werkgever verloren, nadat ze weigerde om na een reorganisatie nachtdiensten te draaien.

Dit meldt HR Praktijk. In het verpleeghuis waar de verzorgende werkte vond een grote reorganisatie plaats. Er werd met de vakbonden afgesproken dat hierbij geen gedwongen onslagen zouden vallen. Wel werd de verzorgenden verzocht om niet alleen dagdiensten te draaien.

 

Kantonrechter

Een van de verzorgenden -die twintig jaar in dienst was- weigerde dit, ondanks dat het verpleeghuis een overgangsregeling aanbood. Uiteindelijk diende haar werkgever een ontbindingsverzoek in bij de kantonrechter. Deze oordeelde dat een werknemer op redelijke voorstellen van de werkgever in het algemeen positief hoorde in te gaan, die verband houden met gewijzigde omstandigheden op het werk. De koppige weigering van de verzorgende vond de rechter voldoende grond om het contract te ontbinden zonder dat de verzorgende verder nog een vergoeding ontving.

 

Bron: HR Praktijk

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marien

    Als de verzorgende nooit nachtdienst hoefde te doen, vind ik het niet terecht dat het nu ineens wel moet. Het heeft enorme impact zo'n wijziging.

    Je bent ook maar een nummer in de gezondheidszorg.

Of registreer je om te kunnen reageren.