Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Levenseindekliniek: 456 aanvragen

Acht maanden na de start van de Levenseindekliniek blijkt dat er in totaal 456 aanvragen zijn gedaan voor euthanasie of hulp bij zelfdoding.
euthanasie

In totaal kregen 51 personen deze hulp of euthanasie. Opmerkelijk is dat bij 30 personen uiteindelijk de euthanasie door de eigen arts is uitgevoerd. Dit betekent dat de Levenseindekliniek de arts die het euthanasieverzoek niet heeft willen of kunnen honoreren, met expertise bij heeft kunnen staan en zodoende ook een ondersteunende functie heeft. 

 

Euthanasie

De Levenseindekliniek is op 1 maart van dit jaar van start gegaan en op het congres op 1 november is de balans tot nu toe opgemaakt. Artsen van de Levenseindekliniek voerden in 21 gevallen de euthanasie uit.

 

Klik hier voor de uitgebreide cijfers

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.