Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meldpunt voor verspilling in de zorg

Er komt een platform met een meldpunt om verspilling in de zorg tegen te gaan.

Dat heeft minster van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) aangekondigd tijdens het debat over haar begroting. Het gaat om een platform waar alle zorgverleners bij zijn betrokken, onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat hierbij om meldingen van verspilling van onder andere ongebruikt verbandmateriaal, incontinentiemateriaal en medicijnen. 

 

Elkaar aanspreken

Schippers is sinds de zomer bezig met de verspilling in de zorgsector. Het is de bedoeling dat zorgmedewerkers dankzij het platform elkaar kunnen aanspreken op verspilling. Wanneer het meldpunt een feit is, is niet bekend.

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  Joyce

  Goed innitiatief , probleem verspilling in de zorg ligt ook bij de zorgverzekeraars. Vooral als het gaat om vergoeden van tijd en handelingen in ziekenhuizen. Zoals een dagopname vergoeden terwijl de patient er een paar uur geweest is. Als je als patient hier navraag over doet krijg je als antwoord: dit zijn afspraken die het ziekenhuis heeft gemaakt met de zorverzekeraar. Blijf ik vreemd vinden.

 • no-profile-image

  anne

  Fijn dat hier aandacht aan wordt besteed. Soms gaat er inderdaad wel erg veel weg. Het evenwicht hierin is zoek. Ik hoop dat dit met dit meldpunt weer teurg komt. Het is ook zo dat niet alles bewaart kan worden.

 • no-profile-image

  Myriam Hublou

  Oef, ik vind dit een heel goed én uiterst belangrijk initiatief !

  Dagelijks zie ik met pijn in het hart hoe onaangeraakte, verse voedingsmiddelen, medicatie e.a. in de vuiniszak gesmeten worden. Dit terwijl er mensen sterven ten gevolge van voedselschaarste, ontoereikende geneeskunde, gebrek aan medicijnen e.a. Jammer !

Of registreer je om te kunnen reageren.