Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Mondzorg geven is smerigste zorgklusje'

Bijna een kwart van zorgmedewerkers vindt mondzorg geven het smerigste klusje om te doen. Ook het verzorgen van doorligplekken vinden ze niet al te fris.
mondzorg

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag was: wat vind je het minst fris om te verzorgen? ‘Het gebit', antwoordde bijna een kwart van de respondenten. Tien procent vindt decubitus het minst fris om te verzorgen.

 

Wassen intieme delen

Omgaan met incontinentie is ook geen favoriet: acht procent slaat dit het liefst over. Minst hoog scoren het verzorgen van een open been (5%) en het wassen van de intieme delen (5%). Overigens zegt de helft (50%) van de respondenten dat ze niks vies vinden om te verzorgen. In totaal stemden 742 personen.

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat vind jij van de acties van Abvakabo FNV?

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Foto: Koen Suyk (ANP)

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  m.

  altijd handschoenen aandoen, welk klusje je ook moet doen.

  Ik draag bij de gehele verzorging van een patient handschoenen, van top tot teen. Desondanks zijn gebitten erg smerig om te verzorgen en andere excreta zijn natuurlijk nooit fris.

 • no-profile-image

  mij

  Niet zo zeer een vies werk als wel erg lastig. Op de PG afdeling waar ik werk gaan veel bewoners op den duur tegenwerken. Ze weten niet meer hoe ze moeten poetsen, willen niet dat je ze helpt en snappen niet meer hoe ze de mond moeten spoelen. Geduld helpt een hoop, maar soms houdt het gewoon op. En hoe gevoeliger het tandvlees en de tanden hoe minder je er aan mag zitten.

 • no-profile-image

  jos

  Elke tandarts bij het ziekenhuis weet het..

  Hele gebitten gaan naar de donder bij langdurig verblijf en ernstige ziekte.

  Slechte tandzorg en verpleging/verzorgng gaan hand in hand

Of registreer je om te kunnen reageren.