Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouderen warmen zich aan initiatieven met kerst

Het Nationaal Ouderenfonds zorgt ervoor dat veel ouderen er tijdens de feestdagen warmpjes bij zitten. Senioren kunnen onder andere genieten van kerstdiners, films, kerstbomen, concerten.

De kerstdiners worden dit jaar voor de tiende keer in samenwerking met hotelketen Van der Valk voor eenzame ouderen georganiseerd. Op maar liefst 41 locaties verspreid over het land krijgen de senioren een gratis driegangendiner.

 

Concerten 

Op dinsdag 11 december was er een speciaal concert in Theater Gooiland in Hilversum. Politie muziekgezelschap Excelsior uit Hilversum voerde kerstnummers afgewisseld met herkenbare meezingers uit. Daarnaast hebben honderden vrijwilligers bij ouderen thuis een kerstboom opgetuigd. Op 19 december geeft Het Nederlands Philharmonisch Orkest een speciaal concert voor ouderen in het Amsterdams Concertgebouw en op 19 december is er in de Rotterdamse Pathé Feyenoord een VIP-voorstelling van ‘Het Bombardement' samen met bijna de hele cast. Bedoeling van al deze activiteiten is dat ouderen contact leggen met elkaar.

 

Eenzaam

Volgens het Ouderenfonds zitten ruim 200.000 ouderen tijdens de feestdagen zonder bezoek. Meer dan 420.000 ouderen viert Kerst en Oud en Nieuw zelfs niet en zijn blij als de feestdagen achter de rug zijn. Met haar activiteiten probeert het Nationaal Ouderenfonds deze periode voor eenzame ouderen zo leuk mogelijk te maken.

 

Herken eenzaamheid met deze zes signalen

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  jos

  Als ik voor mezelf spreek dan vind ik het schrijnend dat je als oudere ineens tot een wereldvreemde soort behoort waar tijdens de feestdagen, m.n kerstmis en nieuwjaar,gezien wordt als eenzaam en zielig.

  Ineens krijg je een kerstpakket(alsof ik dat nodig heb-> meteen naar de voedselbank) en moeten we knus en gezellig gaan doen..  de rest van het jaar kun je de boom in en ben je goed voor extra overheidsinkomsten en onderdeel van de finncile discussies.

  Wat heb ik aan die ongein en hypocrisie?

Of registreer je om te kunnen reageren.