Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ranglijst verpleeg- en verzorgingshuizen 2011 bekend

De beste ouderenzorg is te vinden in het oosten van het land en de Kop van Noord-Holland. In de Randstad is het slechter gesteld met de ouderenzorg.

Dat blijkt uit onderzoek van Elsevier naar de kwaliteit van alle verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in Nederland. In totaal zijn 2.542 verpleeghuizen, verzorginshuizen en thuiszorgorganisaties beoordeeld. 

 

Hoge score 

Twente en de Kop van Noord-Holland zijn de regio's waar ouderen gemiddeld de beste zorg ervaren. Het verpleeghuis Den Es in het Achterhoekse Varsseveld, en de woonzorgcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel leveren van de individuele verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland de beste ouderenzorg. Zorg Plus Twente in Almelo en Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht zijn de beste thuiszorginstellingen. Ook het grote, maar kleinschalig georganiseerde Buurtzorg Nederland boekt opvallend succes. Uit de resultaten blijkt dat de kwaliteit van de ouderenzorg in de Randstad achter blijft.

 

Verzorgenden
Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van openbare informatie van de instellingen zelf. Die zijn beoordeeld op de kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten thuis, op de kwaliteit van de zorgorganisatie en van de verzorgenden. De verpleeg- en verzorgingshuizen zijn daarnaast beoordeeld op de veiligheid van de zorg, onder meer het voorkomen van valincidenten en problemen met de medicatie.

Bron: Elsevier

 

Klik hier voor de ranglijst

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  Jaap

  En weer staan de verpleeg- en verzorgingshuizen van HWW Zorg uit Den Haag er niet bij. Waarom staan die er niet bij vraag ik mij af.

 • no-profile-image

  Barbel

  Wat waardeloos, deze lijst. Ik heb mijn ouders in Zorgcentrum Boszicht in Nijmegen zitten. Het zou bovengemiddeld zijn. Hoe is dan in Gods naam de rest? Het merendeel van de zorgverleners hebben geen opleiding of al 40 jaar geen bijscholing gehad. Het eten is niet te eten zodat er veel bewoners niet meer eten maar het van een catering kopen of weer zelf koken. Meerdere bewoners zijn ondervoed. Als ze ziek zijn krijgen ze geen eten op hun kamer maar moet de familie voor ze zorgen of de zv koopt iets uit de diepvries maar vergeet te vragen of ze het wel lusten. Als een zv'er aardig is of wat langer met de bewoners praat dan krijgen ze op hun kop en worden naar een andere etage verplaatst. Geen grotere spijt dan de keuze voor dit huis.Er is zelfs geen behoorlijke dagactiviteit. Het OBG in Nijmegen zie ik er niet bijstaan en dat is nou juist wel goed met goed eten, belangrijk als je hele wereldje uit de binnenkant van zo'n huis bestaat. Veel soorten activiteiten waar men aan mee kan doen en een schoon en fraai gebouw. GFoed eten en veel leuke dingen in huis zoals een wekelijkse markt met kraampjes in de grote hal. Zo kan het ook. Maar kost wwel iets meer energie en denken.

 • no-profile-image

  Simone

  ranglijst 2012 moet nog op internet gepubliceerd,,,,wakker?

  Aaangezien Elsevier tegenwoordig niet meer dan Telegraafpulp publiceert zou ik er niet zo veel waarde aan hechten. Bovendien is het niet iets regionaals natuurlijk. Elk instituut heeft zijn slechte en goede kanten. Zolang er geen vaste maatstaf is kan er niet vergeleken worden lijkt mij? Elke organisatie kan zichzelf verrijken ten koste van goede zorg. Kijk maar naar de verschillende niveaus aan het \"bed\". Als de ene denkt ik kan af met helpenden en de ander wil verzorgenden en verpleegkundigen. Welke meetlat wordt gehanteerd dan meneer Elsevier?

Of registreer je om te kunnen reageren.