Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Boze verzorgenden slaan tentenkamp op naast verpleeghuis

Verzorgenden van diverse zorginstellingen zetten vorige week hun tent op naast verpleeghuis Sint Jacob van Osira.

Dit tentenkamp werd opgezet uit protest tegen de ‘absurde flexibiliteit' die werkgevers van verzorgenden vragen. ‘Onze diensten worden ingekort, en we moeten meer dagen in de week werken. We hebben haast geen privéleven meer, dus kunnen we net zo goed onze slaapzak voor ons werk uitrollen', aldus een van de medewerkers van Osira.

 

Protest

De protesterende verzorgenden kwamen van Osira, Amsta, en Cordaan. De actie werd georganiseerd door Abvakabo FNV. ‘Van verzorgenden wordt tegenwoordig verwacht dat ze 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zijn. Ze hebben kleine en onzekere contracten, en worden steeds op een andere afdeling ingezet', aldus Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Amsterdam FM.

 

Cao-onderhandelingen

De actie is volgens Marijnissen ‘een voorproefje' op de cao-onderhandelingen die woensdag van start gaan. Het terugdringen van de ‘absurde flexibiliteit' die werkgevers van hun werknemers eisen, is een van de speerpunten van Abvakabo FNV.

 

Bron: Abvakabo FNV / Amsterdam FM  

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

4 reacties

 • no-profile-image

  Vicky

  Solliciteer ... Werk te over betreft nivo 3/4.

  Leerlingen moeten bij sommigen verplicht voor 2 jaar bijtekenen. ,n Lachertje want als ze solliciteren neemt een ander de schuld over en hebben zij een goede kracht...en die stichting het nakijken..

  Motiveer je leerlingen om te blijven door ze wat te bieden... een fatsoenlijk contract..een uitdagender iets..dat lijkt mij nl. gezonder

 • no-profile-image

  anoniem

  De werkgevers zijn mensen die alleen maar hoeven te dirigeren en het beleid maken. Ze zijn hun eigen tijd in de zorg vergeten en hebben alleen hun eigen baantje hoog staan. Ze moeten eens wat meer in hun personeel gaan investeren. De zorg is iets waar we allemaal mee te maken krijgen

 • no-profile-image

  essie

  ?????? artikel wel goed gelezen??

 • no-profile-image

  Respect

  Gaaf deze verzorgenden. Wil ik ook wel als werkgever.

  buiten een tent en een slaapzak krijgen zij van mij er gratis eten en drinken bij.

  Schudt dat truttige slachtoffer imago is van je af. Voor jou als klagende zielepiet 10 anderen die wel gewoon willen werken.

  Houd toch op met die onzin ga aan het werk of ga shoppen naar ander werk. Volgens de Abvakabo is hier genoeg van.

Of registreer je om te kunnen reageren.