Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ook verzorgende aan onderhandelingstafel cao VVT

Abvakabo FNV neemt bij het cao-overleg op 21 maart een verzorgende mee. Ook de andere bonden mogen elk een extra persoon meenemen naar de onderhandelingstafel.

De onderhandelingen zouden vorige week woensdag al starten, maar vlak voordat ze begonnen stapten werkgevers en andere bonden op. De reden: Abvakabo FNV had zonder aankondiging twee verzorgenden meegenomen om als toehoorder aanwezig te zijn, en de andere bonden wilden alleen met 'professionele onderhandelaars' onderhandelen. Een van de meegenomen zorgmedewerkers is Laetitia, die werkzaam is in een verpleeghuis in Amsterdam.

 

Belangrijke overwinning

De vakbond is blij dat ze nu toch één zorgmedewerker mag meenemen. ‘Dit is een hele belangrijke overwinning, een eerste stap naar een goede, nieuwe cao met nauwe betrokkenheid van zorgmedewerkers', aldus verzorgende Laetitia. Ook de andere bonden mogen elk één extra onderhandelaar meenemen.  

 

Bron: Abvakabo FNV / CNV Publieke Zaak

Foto: Robert Vos (ANP)

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  VVT-kaderlid

  Bij CNV publieke zaak bestaat de delegatie al jaren uit een werknemer uit de sector VVT én een vakkbondsbestuurder.

  Als de overeenkomst voor de CAO-onderhandelingen (door bonden en werkgevers opgesteld en ondetekend in 2002 ) zo is dat elke vakbond met maximaal 2 personen naar de onderhandelingen komt... dan had Abva op 29 februari ook met 1 werknemer cq kaderlid van Abva en 1 vakbondsbestuurder kunnen komen.

  Redactie TVVVonline heeft het verhaal maar van 1 kant bekeken: Werkgevers Actiz/BTN en de andere bonden gingen niet akkoord met de eis van Abva om hun bond met 4 personen te vertegenwoordigen. Het aantal was te veel ... dit had niets met een zogenaamde wens 'alleen met profs te willen onderhandelen" te maken... want die beschuldiging klopt niet! Abva kwam zelf met een bestuurder te veel waardoor er geen werknemer uit het veld mee kon!

  Door het compromisvoorstel (7 maart) van de werkgevers voor dit CAO-traject mag elke bond met 3 personen komen... en of Abva daar 2 zorgmedewerkers voor inzet kun je op hun site lezen bv FVNvoorzorg.nl

  .... Redactie,lees ook eens de website van Nu'91, CNV publieke Zaak en van de werkgeverskant Actiz.nl of BTN. nl voordat je iets publiceert. bvd

 • no-profile-image

  Verzorgende

  Een CAO is een collectieve arbeidsovereenkomst, dan is het toch logisch dat een verzorgende aanwezig is aan de onderhandelingstafel?

Of registreer je om te kunnen reageren.