Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Abvakabo FNV drukker met actievoeren dan met CAO-voorstel'

ActiZ en BTN zijn teleurgesteld dat Abvakabo FNV via publicaties in de krant media 'de wereld op z'n kop zet'.

Niemand is gebaat bij de opstelling en acties van Abvakabo FNV rond de CAO VVT-onderhandelingen, zoals het dreigen met een rechtszaak, het oprichten van een meldpunt ‘Misstanden in de zorg' en misleidende krantenartikelen, aldus werkgeversorganisatie Actiz in een persbericht.
 

'Zwartmaken van de branche'

Eerder stopten de werkgeversorganisaties de onderhandelingen omdat zij de eisen van Abvakabo FNV niet realistisch vonden. De werkgevers willen graag snel een nieuwe cao bereiken, omdat het anders de belangen van de werknemers en alle andere betrokkenen in de VVT branche schaadt, aldus Actiz. De organisatie vindt dan ook dat de Abvakabo FNV er niet serieus op uit te zijn om tot een akkoord te komen. Volgens Actiz geven werknemers in de sector steeds vaker het signaal af dat zij genoeg hebben van het zwartmaken van de branche door Abvakabo FNV.

 

In een reactie laat Abvakabo FNV weten hier niks van te merken. Er zijn juist extra leden bijgekomen, aldus een woordvoerder.

 

Bron: Actiz

TvVOnline redactie

3 reacties

 • no-profile-image

  Nico Ouwehand

  OOK BIJ EEN BINDEND AKKOORD KUNNEN WIJ CNV, NU'91 EN fbz leden nog mee staken met onze collega's van abvakabo

  zodat dit niet door werknemers ondersteunde afbraak akkoord word verbeterd!

 • no-profile-image

  Monty5

  Dit moet wel als werkgevers niet willen luisteren.

 • no-profile-image

  Ruud Onderwater

  Uiteraard zitten werkgevers in de zorg niet te wachten op negatieve signalen. Die worden vaak door managers handig onder het tapijt geschoven. Dat er veel mis is in de zorg is duidelijk. Werkdruk neemt toe net als het aantal mangers en beleidsmedewerkers. Fatsoenlijke basiszorg is veelal niet haalbaar door krapte in de bezetting. Mede oorzaak hiervan is de omvang van organisaties, bestuur en managers zitten ver van de werkvloer en hebben geen idee wat hun beleid aanricht.

Of registreer je om te kunnen reageren.