Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Beste zorgvernieuwingsidee krijgt 75.000 euro

Verzorgenden, verpleegkundigen, cliënten en mantelzorgers kunnen weer ideeën insturen voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs bestaat uit €75.000 om het idee uit te voeren en is een initiatief van ZonMW en VSBfonds.

De prijs heeft dit keer als thema: Goed je te ontmoeten. 'Juist als mensen elkaar ontmoeten, kunnen zij elkaar leren begrijpen, respecteren en inspireren. Daardoor is het makkelijker om met elkaar problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. Het kan bijvoorbeeld gaan om de ontmoeting tussen zorgverlener en cliënt. Tussen vrijwilliger en professional. Tussen jong en oud. En tussen allochtoon en autochtoon. Zolang het maar een nieuw idee is en het bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van mensen', aldus de initiatiefnemers van de Zorgvernieuwingsprijs.

Andere prijzen
Naast de prijs van € 75.000 maken andere inzenders ook kans op financiering. Zo krijgt een selecte groep kanshebbers hulp in het Zorgvernieuwingsatelier om hun plannen verder uitgewerkt te krijgen. Tevens worden zij in contact gebracht met potentiële financiers tijdens de Nationale Zorgvernieuwingsdag. Inzenden van jouw idee kan nog tot 18 april via http://www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl/.

Bron: NVZ

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.