Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meldpunt misstanden: 150 meldingen in één dag

Vakbond Abvakabo FNV heeft maandag een meldpunt geopend waar verzorgenden en verpleegkundigen uit de ouderenzorg misstanden kunnen melden. Op deze eerste dag zijn er al ruim 150 meldingen gedaan.

‘Veel meldingen gaan over medicatiefouten, decubitus en uitdrogingsverschijnselen. Ook vertelde een verpleegkundige dat in haar instelling patiënten urenlang in hun ontlasting moesten zitten,'  zegt Lillian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Nursing.nl.

Geen incidenten
Aanleiding voor het meldpunt zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao VVT. ‘Veel medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorg geven aan dat zij niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die nodig is. Door te weinig collega's is er een te hoge werkdruk ontstaan. Tijdens het eerste overleg over de cao VVT gaven de werkgevers aan dat het allemaal wel meevalt en dat het om incidenten gaat. Met dit meldpunt willen we voorbeelden verzamelen die aantonen dat dat niet zo is', zegt Marijnissen.

Onderhandelingen cao VVT
Verpleegkundigen, verzorgenden, maar ook bewoners en hun familie kunnen drie weken lang melding maken van misstanden via de website http://www.fnvvoorzorg.nl/. De Abvakabo FNV gaat de resultaten op woensdag 25 april presenteren. Een speciaal gekozen datum, aldus Marijnissen. ‘Op 26 april zijn er weer cao-onderhandelingen waar we de nieuwe meldingen gaan inbrengen.'

Bron: Abvakabo FNV, Nursing
Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

 

Wil je ook een melding doen? Klik dan hier voor het meldpunt. 

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  werkpaard

  Dat is geen beeld van de algemene zorg. Dat is een kwestie van prioriteiten stellen vanuit het management. Dit management heeft geen hart voor zijn bewoners maar alleen voor zijn eigen protemonee. Zo dik als de inco ban de bewoner is gevuld zo dik ook de portemonnee van de top. Schandalig is dit. Dit soort misstanden mogen gemeld worden en er mag dan ook hard opgetreden worden.

 • no-profile-image

  M.Salesia

  Ik startte 1 mei met een nieuwe baan als verzorgende IG, daar kwam ik collega\'s tegen met een tas vol met zeep en deo voor de clienten.

  Het moet niet gekker worden dat wij spullen moeten kopen uit eigen zakvoor het verzorgen van clienten.

  Iedereen wordt verzorgt met hetzelfde middelen, triest vind ik dat.

  Je staat met 3 man voor 31 clienten, het was een lopende band, ik heb 10 clienten gewassen en kreeg gelijk een verrekte spier in mijn re-arm en nek.

  Heel emotioneel ging ik naar huis.

  Is dit de zorg die wij in deze tijd 2012 willen geven?

  dat kan toch niet?

  Er moeten meer mensen worden aangenomen, maar de instelling betaald zo slecht, daarom willen verzorgende niet meer zich aanmelden.

  Wel worden er Teamleiders aan genomen uit Gouda en krijgen oude medewerkers de kans niet om Teamleiders te worden, discriminatie vind ik het.

  Triest en nogmaals triest geval.

  Inco van de jaren 0 wordt aangetrokken aan de mensen, geen toilet rondes, alle clienten krijgen smet plekken, de billen zijn beschadig, iedereen dreef hun bed uit met urine en onlasting, jongens waar gaat de zorg naar toe???

  Groet.

  M. salesia

Of registreer je om te kunnen reageren.