Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Moeder Heleen van Royen beroofd door 'thuiszorg'

De 81-jarige moeder van schrijfster Heleen van Royen is in haar huis in Amsterdam beroofd. De dieven deden zich voor als thuiszorgmedewerkers.

Via Twitter waarschuwt Heleen voor de dieven, die doen alsof ze van de thuiszorg zijn: 'Twee vrouwen nota bene! Die mij niet in een donker steegje moeten tegenkomen nu', schrijft ze op Twitter. Het komt regelmatig voor dat ouderen bestolen worden door zogenaamde thuiszorgmedewerkers.

 

Verzorgenden

Amsterdamse rechercheurs lieten onlangs al weten dat ook verzorgenden in zorginstellingen vrij spel hebben bij het bestelen van clienten. Vooral sieraden zijn een gewilde buit. Bij moeder Van Royen werd 'een smak geld' gestolen.  

 

Bron: Twitter

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

4 reacties

 • no-profile-image

  r

  Tegenwoordig moet je wel weer een bewijs van goed gedrag hebben (flexers zo en zo). Goed gebekt, is subjectief. Objectief, tekorten in de zorg.

  Te vaak wordt er een sfeertje gekweekt dat flexers de boosdoeners zouden zijn. Wel zo makkelijk. Je slag slaan als vaste medewerker en dan de flexer aanwijzen.

 • no-profile-image

  Vicky

  Ik werk al jaren in een verpleeghuis.

  Er is wel eens wat geweest, maar moet bekennen dat het dan externe medewerkers betrof. In mijn tijd( 12 jr) 3 x.

  De diefstal betrof gelukkig geen cliénten maar collega,s. Gewoon in tas grabbelen....  Onze cliénten/familie adviseren wij hun kostbaarheden of in een kluisje te doen of thuis te laten. Dit werkt perfect terwijl er cliénten zijn die gewoon goud etc. dragen.

  Collega,s die niet van spullen afkunnen blijven zijn geen collega,s.

  Ben zelf oud verpleegkundige en wij moesten een bewijs van goed gedrag hebben voor je sollicitatie. Tegenwoordig kijkt men bij solliciteren enkel naar goed gebekt en achtergronden ho maar. als vacature maar vervuld is...

  En zo lijden de hele vele goede medewerkers onder die paar rotte appels.

 • no-profile-image

  jannie

  Wij doen ons best ons werk goed te doen en de klanten tevreden te houden en wie moeten het in een zwart daglicht zetten , De mensen die geen hart voor hun werk hebben volgens mij.En krijg je dit soort dingen niet als jan en alleman maar in de zorg moet werken van de overheid??

 • no-profile-image

  janny

  Ik krijg een heel misselijk gevoel als ik dit soort dingen lees. BLIJF AF VAN DINGEN DIE NIET VAN JOU ZIJN!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.