Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mogelijk zwarte lijst van stelende verzorgenden

Demissionair staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten gaat ‘uitzoeken of een zwarte lijst van zorgmedewerkers die stelen, mogelijk is.' Dat schrijft zij in antwoord op vragen van de PVV.

Volgens de directeur van het Nationaal Ouderenfonds Jan Romme is zo'n lijst wenselijk, maar juridisch lastig. ‘Het gaat om het bestelen van zeer kwetsbare mensen. Wat mij betreft hoeven dat soort medewerkers niet meer in de zorg te werken.' Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zegt te willen onderzoeken of een 'zwarte lijst' van stelende

zorgmedewerkers mogelijk is.

 

Stelende verzorgenden 

Eerder gaf de Amsterdams politie aan dat verzorgenden die gestolen hebben, vrij gemakkelijk weer in een andere zorginstelling aan de slag kunnen. Een zwarte lijst zou dit kunnen tegengaan. Psycholoog René Diekstra publiceerde eerder een zwartboek van diefstallen in zorginstellingen.

 

Bron: Zorgvisie

 

Lees ook:

TvVOnline redactie

5 reacties

 • no-profile-image

  sjan

  ik zou zeggen hang overal camera's op want om vaak te horen dat verzorgende /personeel steelt daar word ik toch wel heel moe van en ik heb niks te verbergen ,bovendien hangen tegenwoordig overal camera's dus die enkele kunnen er nog wel bij , mischien schrikt dat de persoon af( personeel al dan niet )hoop ik af , want inderdaad moet je je afvragen wie er steelt, als ik zie wat er per dag aan mensen over de vloer komt, sorry maar die ga ik echt niet allemaal controleren.

 • no-profile-image

  nurs

  @henk de vig"ers staan niet op die lijst

  Gewoon een melding maken,werkgevers moeten vragen naar verklaring/bewijs goed gedrag!en dan weet je het meteen!

 • no-profile-image

  anne

  komt er ook een zwarte lijst van stelende politici?

 • no-profile-image

  jos

  vlak bezoek niet uit.

  Geen afsluitbare kasten,bergruimte erg,heel erg klein.

  Je bent niet altijd op een kamer en als er bezoek is die ook de was meeneeemt is het erg eenvoudig als je kast op een kier staat.

  Weg broek, weg colbert en het valt niemand op.

 • no-profile-image

  Henk

  Ik zou denken dat het einde oefening moet zijn als je uitgeschreven bent bij het BIG register. Dat lijkt me de ultieme straf voor collega verpleegkundigen die zulk laffe daden verrichten.

  Als een werkgever wel zo iemand aanneemt dan heeft hij zijn werk niet goed gedaan. Even een check bij het register en je weet genoeg.....

Of registreer je om te kunnen reageren.