Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Rood vlees en boter kan Alzheimer in de hand werken

Het eten van te veel rood vlees, boter en andere voedingsmiddelen met een hoog niveau van verzadigde vetten, kunnen het risico op Alzheimer vergroten.

Dit blijkt uit onderzoek aan de Harvard University. De onderzoekers bestudeerden 6.000 vrouwen boven de 65 jaar gedurende vier jaar. Ze ontdekten dat oudere vrouwen die veel voeding met verzadigde vetten aten, een slechter geheugen hadden dan anderen. Wanneer er juist veel onverzadigde vetten genuttigd werden, zoals zonnebloemolie, zaden, noten en avocado's, bleek het geheugen stukken beter.

 

Bron: The Telegraph

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monty7

    Ik word een beetje ziek van al die zogenaamde onderzoeken waar je wel of geen ziekte van kunt krijgen of er meer kans op hebt, je mag dan niks meer want alles verwijst wel ergens naar. net zo als, dat als je in het water springt kun je verdrinken en als je de weg op loopt heb je kans dat je word aangereden, laat men dat geld maar aan de zorg besteden dan komt het goed terecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.

Nursing is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V.
Voorwaarden